0
Košarka

FOTO: KK Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

TEŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Mega pobedila Slobodu ‘na mišiće’, Jovanović nije zadovoljan – ‘okazali smo da još ne funkcionišemo kao tim!’

Objavljeno: 08.05.22 u 10:20

Košarkaši Mege pobedili su Slobodu 79:78 (29:12, 14:25, 14:21, 22:20) i tako poveli sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

Gosti iz Užica pružili su snažan otpor, a u samom finišu, pri rezultatu 79:78, Ružencev je promašio dva slobodna bacanja, Užičani su bili uspešni u skoku, ali za nekoliko sekundi, iako su preneli loptu u polje napada nisu uspeli da upute šut ka košu zahvaljujući veoma dobroj odbrani Uskokovića.

Četvrfinalna serija plej-ofa se igra na dve pobede a druga utakmica je na programu već u ponedeljak 9. maja od 19 časova u Užicu. Eventualna treća utakmica će se igrati u sredu 11. maja u hali Mega Factory.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa pokazala da još uvek ne funkcioniše kao tim:

Dobro smo otvorili meč, ali svaka izmena je predstavljala problem, jer tim koji sada vodim sastavljen praktično iz dva dela, od momaka koje sam vodio tokom čitave sezone i četiri, pet igrača koje smo dodali iz OKK Beograda. Pokazali smo da još ne funkcionišemo kao tim, što i nije bilo za očekivati s obzirom da smo na okupu samo sedam dana. Ne mislim da nas je njihova zonska odbrana poremetila, već smo organizaciono ispali iz igre. Nismo dovoljno sarađivali i normalno je da je zbog toga utakmica ušla u egal. Treba reći da je to i zasluga Slobode, koja je odličan tim i sjajno je vođena od strane mog kolege Olivera Popovića. Iskreno, očekivao sam ovakvu utakmicu, a nadam se da ćemo vremenom mi početi bolje da funkcionišemo, da će momci bolje sarađivati i da ćemo u nastavku takmičenja izgledati bolje – izjavio je Jovanović.

Kapiten Mege Luka Cerovina je izjavio da je njegova ekipa pravila dosta grešaka, ali da su na kraju ipak došli do pobede:

Čestitao bih Slobodi na odličnoj utakmici. Dobro smo otvorili meč, imali smo 17 poena prednosti na kraju prve četvrtine, ali onda su oni prešli na zonsku odbranu na koju se nismo najbolje snašli. Pravili smo dosta grešaka i nismo uspevali da pogađamo šuteve. Ipak, na kraju smo došli do pobede i nadamo se boljoj utakmici u Užicu – izjavio je Cerovina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter