0
Domaći fudbal

FOTO: Jelena Grlić

PREOKRET U SAMOM FINIŠU ZA SLAVLJE NA ‘ČIKA DAČI’: Dva gola Radničkog za četiri minuta, Proleter se vraća kući bez bodova! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.05.22 u 17:22

Tomić i Maksimović obradovali navijače domaćeg sastava!

Mnogo uzbuđenja doneo je meč 5. kola plej-of faze elitnog ranga srpskog fudbala. Derbi crvene zone tabele Superlige odigran je u Kragujevcu. Fudbaleri Radničkog 1923 ugostili su Proleter. Domaćin je do trijumfa došao velikim preokretom u finišu susreta. Duel na stadionu ‘Čika Dača‘ završen je rezultatom 2:1 (0:1).

FOTO: Jelena Grlić

Radnički je tradicionalno imao ogromnu podršku sa tribina. Popularni ‘Crveni đavoli’ prepoznali su trenutak i došli da podrže Kragujevčane u grčevitoj borbi za opstanak. Sa druge strane terena našli su se fudbaleri Proletera, koji su se pokazali kao tvrd orah, ali poklekli su u finišu duela.

Novosađani su igrali vrlo dobro u jesenjem delu šampionata, a nakon zimske pauze je usledio pad koji još uvek nije zaustavljen. Dva kola pre kraja šampionata Proleter zauzima 15. poziciju, dok je Radnički sa tri boda prednosti na jednoj poziciji iznad.

Glavni arbitar Mitić imao je pune ruke posla, pa je za nešto više od 90 minuta pokazao čak 13 žutih i jedan crveni karton (Ninković).

Ekipa Nenada Lalatovića propustila je veliku šansu da dođe do prednosti u 29. minutu meča. Iskusni napadač, Marko Mirić, namestio je loptu na belu tačku nakon što je penal dosudio arbitar Mitić. Bivši fudbaler Crvene zvezde nije uspeo da zatrese mrežu Proletera.

Kazna je usledila u samom finišu prvog dela igre, kada je nakon udarca iz ugla koji je izveo Nikola Ninković, loptu u mrežu domaće ekipe poslao Marko Jovanović.

Kako je vreme odmicalo, borba na terenu se sve više zahuktavala. Ulog je bio veliki, a to je činjenica koje su bili svesni svi akteri ovog dvoboja u Kragujevcu. Radnički je posed lopte imao na svojoj strani, a uspeo je da uputi 12 udaraca ka golu Petrića. Fudbaleri Proletera su zapretili u osam navrata.

Sve se na terenu promenilo u 86. minutu. Strepeli su domaći od poraza i pokušavali da dođu do izjednačenja, a onda su iznudili jedanaesterac. Drugi penal na ovom susretu Radnički nije propustio. U listu strelaca upisao se iskusni Nemanja Tomić.

Eruptirala je atmosfera na stadionu u 90. minutu, jer je Đorđe Maksimović doneo preokret Kragujevčanima. Izabranici Nenada Lalatovića su na rutinski način uspeli da privedu utakmicu kraju, te sačuvaju na težak način izborena tri boda.

 

Radnički u narednom kolu gostuje Spartaku u Subotici, dok će Proleter put Lazarevca, na megdan Kolubari.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter