0
Evropske lige

FOTO: Arsenal @Arsenal/ Twitter

PRAVI POKLON ZA MLADOG ENGLEZA: Nketija presudio Lidsu, Arsenal sve bliži povratku u evropsku elitu! (VIDEO)

Objavljeno: 08.05.22 u 18:21

Tobdžije koračaju ka Ligi šampiona!

Mnogi su osporvali rad i trenerske kvalitete Mikela Artete, ali Španac je rezultatima demantovao sve kritičare. Nakon dužeg niza godina Arsenal je blizu povratka u evropsku elitu, jer je na ‘Emirejtsu‘ savladao Lids sa 2:1. Tri kola ostala su do kraja nacionalnog šampionata Engleske, a Tobdžije imaju četiri boda prednosti u odnosu na glavne konkurente (Totenhem) u borbi za plasman u Ligu šampiona. 

Blistavao popodne imao je mladi ofanzivac londonskog velikana, Edi Nketija. Momak rođen 1999. godine, dva puta je poslao loptu iza leđa golmana Lidsa, pa tako Arsenalu doneo tri zlata vredna boda.

Nošeni glasnom podrškom više od 60 hiljada navijača, fudbaleri Arsenala izašli su visoko u ofanzivu od prvog sudijskog zvižduka. Visok presing u nameri da se što je brže moguće ugrozi gol rivala isplatio se već u 5. minutu susreta. Kretali su se domaći igrači poput ‘osica’ i tako vršili pritisak na protivnika. Ubrzo je usledila greška čuvara mreže Lidsa, Ilana Melieja. Nketija je prišao blizu francuskog golmana, Melije se zbunio, a Englez je ukrao loptu i poslao je u mrežu.

Zapalila se vatra na ‘Emirejtsu‘, pa se stiče utisak da je užarena atmosfera ‘progutala’ gostujući sastav. Lids nije na željeni način uspevao da iznese loptu na protivničku polovinu terena, dok je Arsenal tražio šansu da duplira prednost. Tobdžijama je to pošlo za nogom samo pet minuta nakon prvog pogotka.

Džaka je na levom boku proigrao Martinelija, koji je napravio odličan solo prodor i utrčao u kazneni prostor. Primetio je Brazilac podignutu ruku saigrača, pa odmah poslao loptu u srce šesnaesterca gde se na pravom mestu našao Nketija. Englez je postigao drugi pogodak na današnjem susretu.

Loše je krenulo za Lids, a situacija se nije promenila ni u nastavku. Luk Ejling je ‘zaradio’ direktan crveni karton zbog monstruoznog starta nad Martinelijem u 27. minutu. Prava je sreća što se Brazilac nije ozbiljnije povredio.

Konačan rezultat postavljen je u 66. minutu. Pokazali su gosti koliko mogu da budu opasni. Prvi udarac ka golu Arsenala i odmah pogodak Lidsa. Treći ovosezonski pogodak zabeležio je bivši član Real Madrida, Dijego Ljorente. 

Ekipu Mikela Artete za četiri dana očekuje gradski derbi, a ujedno i direktan okršaj u borbi za plasman u Ligu šampiona, sa ekipom Totenhema koja će biti domaćin susreta. Do kraja šampionata Tobdžije će ukrstiti koplja sa Njukaslom (gost) i Evertonom (domaćin).

Lids se sada nalazi u vrlo nepovoljnoj situaciji, jer zauzima 18. poziciji na tabeli, a ima identičan broj bodova kao Barnli koji je trenutno van crvene zone. U narednom kolu Lids dočekuje Čelsi, dok ga do kraja takmičenja očekuju dueli sa Brajtonom (domaćin) i Brentfordom (gost).

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter