0
Košarka

Nikola Jokic Dejan Milojevic oprostajna utakmica Mega Vizura Bemaks Bemax 11. Jun 2020, 11.6.2020. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

‘NIJE MOGAO DA ODRADI SKLEK’: Milojević je Amerima govorio o Jokiću na urnebesan način, priznaje da nije očekivao da će ‘Džoker’ postati MVP NBA lige! (VIDEO)

Objavljeno: 08.05.22 u 15:21

Jokić je i ove sezone briljirao na NBA parketima, i baš zbog toga potpuno se zasluženo nalazi u trci za MVP titulu.

Javnost u Srbiji upoznala je Nikolu Jokića dok je nosio dres Mege, a na klupi je tada bio Dejan Milojević, koji sada radi kao pomoćnik u stručnom štabu Stiva Kera u Golden Stejtu.

U razgovoru za ‘Altitude Sports’ srpski stručnjak se prisetio Jokićevih početaka.

Vlasnik kluba gde sam radio je za njega čuo u novinama. Čitao je izveštaj iz juniorske lige i video je da postiže po 30 poena... Kada smo shvatili da je vežbao tri ili četiri puta nedeljno, a ne svakodnevno i da je u pitanju krupan i malo gojazniji momak i kada je došao kod mene video sam talenat, ali sam rekao vlasniku da treba da mu damo jedan mesec da odmori, samo da bi mogao da igra na profesionalnom nivou. Nije mogao da odradi sklek. Plašio sam se da će ga stariji povrediti. Mesec dana je radio samo sa trenerom, posle toga sam ga stavljao u igru – ističe Milojević.

Srpski stručnjak smatra da je Jokić poseban zbog svojih maestralnih dodavanja.

Definitivno. Ono zbog čega je poseban su njegova dodavanja. Da li sam ga ja tome naučio? Ne, lagao bih kada bih to rekao. Kada, kako da doda, to je odluka igrača. On je to imao od početka kod sebe. Ako imate velikog momka koji može da radi takve stvari, to je nadrealna veština.

Milojević priznaje da nije očekivao da će Nikola Jokić postati MVP NBA lige.

Znao sam da će biti veliki igrač, ali da će biti MVP NBA lige. Ne, to nisam očekivao. Imao je košarkaški IQ od početka. Bilo je zabavno raditi sa njim. Inspiriše vas da možete da budete kreativni na terenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter