0
Evropske lige

FOTO: Eintracht Frankfurt @eintracht_eng/ Twitter

‘LEPOTICA’ PASIJENSIJE: Bomba napadača Ajntrahta dovoljna za remi sa Borusijom! (VIDEO)

Objavljeno: 08.05.22 u 18:48

Pogodak za pamćenje!

U okviru 33. kola Bundeslige Nemačke, Ajntraht Frankfurt je na svom stadionu ugostio ekipu Borusije iz Menhengladbaha. Duel na ‘Dojče Bank Parku‘ završen je rezultatom 1:1.

Gotovo da su gosti iz Menhengladbaha poveli tek što je sudija Cvajer dao znak da utakmica počne. Igrao se 4. minut kada je Alasane Ple iskoristio asistenciju Stefana Lajnera i doneo vođstvo Borusiji.

Posed lopte je u potpunosti bio izjednačen, čak i procentualno. Od 18 udaraca koliko je domaćin uputio ka golu protivnika, samo četiri su išla pravo u okvir gola. Borusija je zapretila u 11 navrata, a bila je nešto preciznija, jer je sedam šuteva bilo upućeno u okvir gola.

Najlepši potez na utakmici dogodio se u 66. minutu. Portugalac, Gonsalo Pasijensija, uputio je perfektan udarac sa oko 25 metara udaljenosti. Golman Borusije nije uspeo da spreči pravu ‘bombu’ iskusnog golgetera i Ajntraht je izborio remi.

Ajntraht blista na evropskoj sceni, ali ne može da se pohvali rezultatima u Bundesligi. Ekipa iz Frankfurta zauzima tek 12. poziciju, pa je osvajanje Lige Evrope jedina šansa da se sledeće sezone nađe u Ligi šampiona. Borusija je u ovom momentu na 10. mestu, pa je sasvim jasno da nema nikakve šanse za plasman u bilo koje od tri evropska takmičenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter