0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@FCPorto

PORTO OVERIO TITULU NA SRED LUŽA: Grujić i Zmajevi vratili titulu na Dragao! (VIDEO)

Objavljeno: 07.05.22 u 23:08

Nakon dve sezone, ponovo šampioni!

Porto je slavio protiv Benfike na neprijateljskom Lužu minimalnim rezultatom i tako vratio trofej na Dragao prvi put od 2020. godine. Meč je bio poprilično ravnopravan, evropske avanture i loš start su Benfiku udaljili od titule, ali na današnjem meču Zmajevi i Orlovi su pokazali da su prilično ujednačen rival, ipak ta nijansa, koja i odvaja Porto od Benfike, danas je rešila pitanje pobednika.

Odlučujući momenat desio se u nadoknadi vremena kada je nakon lošeg kornera domaćih usledila munjevita kontra, Pepe je vukao loptu gotovo 50 metara, u sredini pronašao nebranjenog Zaidua koji je na prvu matirao Vlahodimosa i doneo titulu svom timu. Marko Grujuć je odigrao svih 90. minuta, pa je nakon srpskog, osvojio i portugalski šampionat.

Ovo je 30. titula Zmajeva u prvenstvu Portugala, 37 pehara Orlova je još daleko, ali kada uzmemo u obzir da je u poslednjih 30 godina Porto prvak bio čak 19 puta, a Benfika svega osam, nije isključeno da se u nekoj bližoj budućnosti izjednače portugalski velikani.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter