0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Dončić majstorijama uništio odbranu Finiksa, Dalas smanjio u seriji – Fila do prve pobede protiv Majamija (VIDEO)

Objavljeno: 07.05.22 u 08:55

Uspeli su Maveriksi da dođu do prve pobede u ovoj rundi.

Košarkaši Dalasa su pred svojim navijačima uspeli da dođu do prve pobede protiv Finiksa u seriji, u meču u kom su vodili od početka, pa do konačnih 103:94. Mavsi su rivali slomili u trećoj deonici kada je prednost išla do maksimalnih ‘plus 15’.

Najveći deo zasluga za takav ishod se može pripisati slovenačkom košarkašu Luki Dončiću, koji je imao dabl-dabl as 26 poena, 13 skokova i devet asistencija. Njega je sa 28 poena pratio Džejlen Branson, dok je Džej Krauder na drugoj strani bio ispred svih sa 19 poena uz Devina Bukera koji je postigao jedan manje.

Sledeća utakmica je na programu već sutra od 21.30 časova i Dalas će imati priliku da se rezultatski potpuno vrati.

(VIDEO:YouTube/NBA Highlights)

Prvu pobedu upisala je i Filadelfija, koja je nakon dva laka poraza bez najboljeg igrača Džoela Embida koji je povređen i sada se vratio, saavladala Majami sa 99:79.

Kamerunski centar je meč završio sa 18 poena i 11 skokova, dok su najefikasniji bili Deni Grin i Tajris Meksi koji su ubacili po 21 poen, dok je Harden imao 17 poena uz 8 skokova i 6 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti.

U redovima Majami Hita, Džimi Batler je maltene sam igrao i ubacio 33 poena uz 9 skokova, a jedini dvocifreni igrač uz njega bio je šesti igrač godine Tajler Hiro.


(VIDEO:YouTube/NBA Highlights)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter