0
Fudbal

FOTO: FIFA

VELIKI SKANDAL NA POMOLU: Od FIFA-e traže da jednu reprezentaciju izbaci sa Mundijala

Objavljeno: 06.05.22 u 09:54

Uskoro bi trebalo da bude doneta konačna odluka.

Fudbalski savez Čilea je uputio žalbu Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) u kojoj se osporava učešće Ekvadora na Svetskom prvenstvu u Kataru. Razlog za tako nešto je natup Bajrona Kastilja, za kog iz pomenutog Saveza navode da imaju dokaze da je zapravo Kolumbijac i da nije imao pravo da igra za Ekvador.

Žalba je podneta više od mesec dana posle završetka kvalifikacija u Južnoj Americi.

– FIFA može da potvrdi da je primila zvaničnu žalbu Fudbalskog saveza Čilea u vezi sa ovim pitanjem, navodi se u saopštenju Svetske fudbalske federacije.

Ne radi se, međutim, samo o tome već je upitno i njegovo godište. FS Čilea takođe tvrdi da on nije rođen 1998. godine kako zvanično stoji u njegovim papirima, već tri godine ranije, tj. da je 1995. godište.

– Prema dostupnim informacijama i dokumentima, držimo da su iznesene činjenice vrlo ozbiljne te da ih FIFA mora pomno istražiti. Istraga provedena u Ekvadoru utvrdila je da postoje nepravilnosti u rodnom listu koji je igrač priložio, a Nacionalna direkcija građanskog registra je objavila da taj dokument ne postoji u njihovoj arhivi te ukazala i na druge slabosti u dokumentu, što upućuje na to da se radi o krivotvorini, stoji u saopštenju FS Čilea.

Selekcija Ekvadora je u kvalifikacijama zauzela četvrto mesto i plasirala se na Svetsko prvenstvo, dok je Čile završio na sedmom mestu bez plasmana u Katar, a čileanski Savez smatra da bi njihova selekcija trebalo da ode u Katar, ako se utakmice u kojima je igrao pobemuti fudbaler registruju službenim rezultatom.

Ekvador bi na Svetskom prvenstvu koje je na programu od 21. novembra do 18. decembra u Kataru, trebalo da igra u Grupi A sa Katarom, Holandijom i Senegalom.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter