0
Evrokupovi

FOTO: Screenshot

SUZE MURINJA KOJE SU MNOGIMA PROMAKLE: Portugalac nije mogao da sakrije emocije, nakon uspeha koji pre njega niko nije ostvario (VIDEO)

Objavljeno: 06.05.22 u 08:22

Vidno emotivno je sve proživeo.

Žoze Murinjo je emotivno ispratio meč Rome i Lestera (ukupni rezultat 2:1) i na kraju konačni plasman u finale Lige konferencija. Portugalac nije mogao da sakrije suze od sreće, koje su znak da je breme palo s njegovih leđa.

Posebni je dosad osvojio 25 velikih trofeja i titule u četiri različite države, te Ligu šampiona sa Portom i Interom, ali je ovo posebno emotivno proživeo.

Murinju je za rukom pošlo da posle 31 godine uvede Vučicu u neko evropsko finale i sada im je ostala poslednja stepenica, koju će morati da preskoče 25. maja u Tirani postati, kada će Portugalac postati prvi trener koji je sa četiri različita kluba igrao finala evropskih takmičenja.

Takođe, on je uspeo i da dođe do finala sva tri evropska takmičenja, Lige šampiona, Lige Evrope/Kup UEFA i Lige konferencija, a osvajanjem titule bi postao i prvi koji ima ova tri trofeja.

– Umoran sam i želim da odem kući. Ovo je trijumf porodice. Ne samo onih koji su bili na terenu ili onih na klupi, već svih na stadionu. To je naše najveće ostvarenje. Ova empatija i osećaj da smo porodica. To smo stvorili sa navijačima. Što se tiče utakmice, mislim da je bila izvrsna, iako bi drugi mogli da je vide drugačije. Ipak, kada vaš golman ima samo dve odbrane u 120 minuta fudbala protiv tima iz Premijer lige koji ima toliki kvalitet u napadu, onda to znači da smo uradili nešto dobro, poručio je Murinjo posle utakmice.

Na kraju, Portugalac je imao poruku i za svog prijatelja Karla Ančelotija koji će 28. maja igrati finale sa Real Madridom protiv Liverpula.

– Ako mi dozvolite, poslao bih poruku i svom prijatelju, velikom Karlitu. Hajde da obojica pobedimo u finalima, zaključio je Portugalac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jose Mourinho (@josemourinho)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter