0
ATP

FOTO: STARSPORT

NADAL: ‘Imam hroničnu povredu za koju lek ne postoji! Svakodnevno osećam bolove!’

Objavljeno: 06.05.22 u 15:14

Španac otkrio da se konstantno suočava sa tegobama!

Jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, Rafael Nadal, na konferenciji za medije u Madridu govorio je o hroničnoj povredi stopala. Novinari su primetili bolne grimase tokom meča u prestonici Španije, pa ih je zanimalo njegovo zdravstveno stanje.

-Ne brinite, kada biste me svakog dana, ne biste bili zabrinuti jer i inače mnogo šepam. Uvek osećam bolove u stopalu, posebno posle igranja tročasovnog meča ili dugog treninga. Tako da je normalno da hodam malo lošije – kazao je Rafa i otkrio da za njegovu povredu lek ne postoji:

-Imam hroničnu povredu stopala za koju nema leka. To je deo mog života i negativna strana kad ne mogu da brzo završim meč.

Namučio se Rafa u prethodnoj rundi protiv Gofana, na kraju je slavio sa 6:3, 5:7, 7:6. Meč je trajao više od tri sata, a danas ga očekuje susret sa Karlosom Alkarazom.

-Na neki način je i dobro kad igram duge mečeve, jer posle duge pauze, mom stopalu je potrebno mnogo više vremena da bi steklo čvrstinu za takmičenje. Međutim, svestan sam i onoga što me čeka sutra, jer se budim sa više problema i to moram da prihvatim i suočim se sa time – zaključio je legendarni Španac.

Rafa je prvi put bolove osetio sada već davne 2005. godine. Ubrzo je otkriveno da boluje od Miler-Vajsove bolesti, koja je vrlo retka i napada kosti stopala. Bolest izaziva jak bol pri pokretima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter