0
ATP

FOTO: Twitter/@MutuaMadridOpen

KRALJ JE MRTAV, ŽIVEO KRALJ: Alkaraz samleo Nadala, sledeća meta je Đoković! (VIDEO)

Objavljeno: 06.05.22 u 19:10

Nestvarno „čudoviste“ iz Mursije!

Karlos Alkaraz savladao je svog sunarodnika Rafaela Nadala u tri seta nakon dva i po sata tenisa i tako obezbedio sebi polufinale novog Mastersa. Rezultat po setovima bio je 6:2, 1:6, 6:3, a predstava tinejdžera iz Mursije je bila daleko ubedljivija nego što rezultat govori.

Prvi set je bio jednosmerna ulica za Karlosa Alkaraza, konstantno je pretio na servis rivala, uzeo dva brejka i priveo set bez problema kraju. U nastavku je viđena nešto drugačija slika, jer se najpre Alkaraz povredio prilikom jednog poena, potom najpre medicinski tajmaut, pa ukazivanje pomoći nekome iz publike, dodatno su izbacili Karlosa iz ritma, pa je Nadal bez problema uzeo drugi set i poravnao rezultat.

U trećem setu, mlađi od dvojice Španaca se oporavio od povrede i krenuo da igra svoj prepoznatljivi tenis. Jedini brejk je viđen u četvrtom gemu i to bez izgubljenog poena, da bi do kraja meča čuvao svoj servis bez većih problema. U poslednjem gemu, kada je pritisak postao ozbiljan, Alkaraz je pokazao neverovatnu zrelost, pa je uzimao poene pomoću servis voleja, drop šota, ali i na kraju fantastičnim pasing-šotom iz fenomenalne defanzive.

U narednoj rundi čeka ga Novak Đoković, ukoliko i tu dođe do pobede, bilo bi neozibljno ne svrstati Karlosa Alkaraza u najuži krug favorita na Rolan Garosu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter