0
Fudbal

FOTO: FSS

‘KOME ODGOVARAJU OVAKVI TOKSIČNI TEKSTOVI?’: Ništa od izbora u FSS, stigao je demant o kojem će se tek pričati!

Objavljeno: 06.05.22 u 10:24

Ekspresan odgovor.

Nedavno je ‘Politika’ objavila da će se izbori u Fudbalskom savezu Srbije održati na leto, a sada je na adresu ‘HotSporta’ stiglo saopštenje (demant) koje vam prenosimo u celosti:

– Poštovani,

Ovim putem upućujemo vam demanti na tekst koji je objavljen u vašim novinama i na portalu 04.05.2022 godine pod naslovom ’’NA LETO NOVI IZBORI U FSS‘‘. Pre svega treba navesti da se od eminentne kuće kakva je Politika pre svega očekivalo da objektivno izveštava o dešavanjima u fudbalu i da takav zadatak poveri osobi koja bi objektivno pisala o temi.

Dragan Todorović je sve samo ne lice koje objektivno može u bilo kom kontekstu da piše o Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije. Iako je sa prebivalištem bio u Beogradu on se dugo godina provlačio na listama delegata FSRIS sa teritorije Bujanovca i zauzimao mesto sportskim radnicima Pčinjskog okruga. Sada je očigledno revoltiran, jer nije ispred Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije delegiran za delegata Super lige Srbije što je tražio više puta, odlučio da se osveti savezu ovakvim najblaže rečeno skandaloznim tekstom. Totalna je neistina i najblaže rečeno laž da Fudbalski savez Regiona istočne Srbije vrši bilo kakvu opstrukciju u donošenju statuta i pripremi za nove izbore na svim nivoima.

Pre pisanja ovakvog teksta novinar bi trebalo da utvrdi relevantne činjenice. Ulaskom na sajtove regionalnih saveza novinar bi utvrdio da je Fudbalski savez Regiona istočne Srbije prvi od svih regiona usvojio novi Statut i uskladio ga sa statutom Fudbalskog saveza Srbije.

Daljim istraživačkim radom, kojim bi inače ozbiljan novinar trebao da se bavi, utvrdio bi da Fudbalski savez Srbije nikada nije naložio Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije da dostavi na proveru Statute okružnih saveza. Naime Fudbalski savez Regiona istočne Srbije je radi ispravnosti i legitimiteta svih radnji zatražio od Fudbalskog saveza Srbije da izvrši proveru napisanih statuta okruga a sve u cilju što bržeg usvajanja istih i izbegavanja bilo kakvih opstruktivnih radnji. Netačna je tvrdnja da je Fudbalski savez Srbije dao bilo kakav zvaničan rok Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije za donošenje Statuta na nižim nivoima. Fudbalski savez Regiona istočne Srbije ima odličnu saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije i u stalnom je kontaktu sa službama i rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije. U daljem delu teksta svedoci smo niza paušalnih optužbi i laži koje vaš novinar iznosi. Interesantno je da novinar za savez u kome sve službe besprekorno funkcionišu, u kojima se sve lige sprovode bez većih propusta, u kome nema većih problema, piše da ’’vlada javašluk’’.

Nažalost, očigledno je da novinar Politike zaboravlja odakle i sam potiče i u kakvim uslovima rade sportski a i fudbalski kolektivi sa istoka i juga Srbije. Na teritoriji Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije ne postoji tendencija gašenja klubova već naprotiv, klubovi se grčevito bore i nekako opstaju u ovoj teškoj situaciji. Fudbalski savez Regiona istočne Srbije sve čini da pomogne klubovima sa svoje teritorije pa je tako u prošloj godini za pomoć fudbalskim kolektivima dodelio preko 3,7 miliona dinara.

Fudbalski savez Regiona istočne Srbije čak ni ne traži da se o tome piše, ali vređa ovakva neistina i laž koja je napisana u vašem tekstu. Ipak, za situaciju na istoku i jugu Srbije Fudbalski savez Srbije ima puno razumevanja i više puta je pomagao klubovima sa naše teritorije. Poslednji primer je pomoć koja nam je odobrena od strane IO FSS na poslednjoj sednici u iznosu od 1,5 miliona na čemu smo bezrezervno zahvalni.

Ni ova činjenica nije bila dovoljan pokazatelj vašem novinaru da između Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije postoji izuzetan odnos jer ko bi savezu koji radi loše ili u kome vlada javašluk davao bilo kakav novac. Ostaje nam samo gorak ukus posle ovakvog teksta koji je objavljen. Postavlja se pitanje kome odgovaraju ovakvi toksični tekstovi ali je sigurno da ovakve tekstove ne pišu i ne podržavaju ljudi kojima je interes opšti boljitak kako to reče Dragan Todorović – piše u saopštenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter