0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Pol sjajnom partijom doneo pobedu Finiksu, Dončićevih 35 poena nedovoljno (VIDEO)

Objavljeno: 05.05.22 u 08:24

Finiks Sansi su došli do 2:0 u seriji protiv Dalas Maveriksa, pošto su u novom okršaju slavili sa 129:109, u drugom meču polufinala Zapadne konferencije NBA lige.

Put do pobede, Sansi su našli u poslednjoj četvrtini kada su konačno slomili otpor Maveriksa, nakon što su dobili prvu deonicu, a onda u drugoj ekipa iz Teksasa preokrenula. Tim Montija Vilijamsa zaigrao je bolje na obe strane terena, usled čega je imao vođstvo tokom većeg dela drugog poluvremena, a u poslednjoj deonici istakao se Kris Pol, koji je svojoj ekipi pokazao put ka pobedi.

Po je meč završio sa 28 poena i osam asistencija, ali je ubacio gotovo sve ključne poene, Buker je bio najefikasniji sa 30 poena, dok Dalasu nije pomogao ni maestralni Luka Dončić, koji je meč završio sa čak 35 poena, ali mu je nedostajala pomoć saigrača, pošto je drugi najbolji strelac Mevsa bio Bulok sa 16 poena.


(VIDEO:YouTube/The Asylum)

Do vođstva od 2:0 u seriji stigao je i Majami, koji je u novom okršaju savladao Filadelfiju sa 119:109. Seventisikseri očito ne mogu bez prve zvezde Džoela Embida, te je Hit ponovo lako odradio posao, pošto je u prednosti bio gotovo od starta, pa do kraja meča.

Bem Adebajo je bio najefikasniji igrač meča sa 23 poena, dok je 22 ubacio Džimi Batler, uz 12 asistencija. Na drugoj strani je Tajriz Meksi postigao 34, Tobijas Heris 21, a Džejms Harden 20 poena.

(VIDEO:YouTube/NBA Highlights)

 

NBA – REZULTATI

Majami – Filadelfija 119:103, 2:0 u seriji

Finiks – Dalas 129:109, 2:0 u seriji

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter