0
ATP

FOTO: Twitter/@MutuaMadridOpen

STARA ŠKOLA PONOVO DOBILA NEXT GEN: Marej u trećoj rundi ima klasik Novakom!

Objavljeno: 04.05.22 u 09:51

Škot bolji od Kanađanina!

Endi Mari, škotski teniser i trostruki Gren slem šampion savladao je u drugoj rundi Mastersa u Madridu mladog kolegu Densia Šapovalova u tri seta i tako overio kartu za treću rundu turnira u prestonici Španije. Rezultat po setovima bio je 6:1, 3:6, 6:2, i Britancu je bilo potrebno nešto više od dva časa igre da pobedi u duelu.

Prvi set je bio od starta jednosmerna ulica, Šapovalov je samo na početku uspeo da uzme gem na svoj servis, da bi potom Mari sve ostalo uzeo bez većih problema. Drugi set je bio daleko interesantniji, sredinom njega Škot je propustio dve brejk lopte, da bi ga Kanađanin odmah potom kaznio i uzeo mu servis, a taj brejk do kraja seta nije ispustio i izjednačio je rezultat. Poslednji set je bio dosta izjednačen u startu, oba igrača su uzela prva dva gema na svoj serivs, ali od tada na terenu postoji samo Mari koji mirno sa četiri vezana gema privodi meč kraju.

Njega u narednoj rundi čeka klasik protiv Novaka Đokovića, a do sada je pored Šapovalova, izbacio i Gren slem šampiona, Dominika Tima. Prelepo je videti Endija kako ponovo igra tenis i pored brojnih povreda i operacija, barem blizu nivoa na koji nas je navikao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter