0
Domaći fudbal

Milos Ninkovic KLS Kosakraska liga Srbije, Crvena Zvezda - Mega polu finale 6.6.1017. JUN 6. 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

IZ ČUKARIČKOG NAJAVLJUJU VELIKE STVARI: Prva meta Ninković, potom i stranci!

Objavljeno: 04.05.22 u 11:12

Vladimir Matijašević otkrio planove!

Čukarički se usled sjajnog poslovanja, rezultata, zaradi ali i stvaranju igrača komotno može proglasiti trećim timom u Srbiji u ovom trenutku, a jedan od najzaslužnijih za to je i prvi čovek Brđana, Vladimir Matijašević. On je u opširnom intervjuu za Mozzart Sport govorio o brojnim stvarima, ali i o tome kakva će biti transfer politika njegovog kluba za leto pred nama.

– Ako ne ostane u Australiji, pričamo da dođe kod nas da završi karijeru! On je u zrelim godinama, ali u našoj ligi može da pomogne. To je jedan od igrača koje bismo kao čoveka i kao fudbalera želeli da vidimo u Čuki. Da li će igrati ili ne to i nije najbitnije, bitno nam je da bude tu. Pričao sam sa njim, ako ne ostane u Australiji, da se vrati gde je i počeo. Istekao mu je tamo ugovor, ima opciju još jednu godinu da ostane, ako se ne bude dogovorio, rekao mi je da bi voleo da dođe. Ja se nadam da će se dogovoriti, zbog njega, ali ako ne bude toga – dobro nam došao. Svakako dolazi u maju sada pa ćemo da vidimo – rekao je Matijašević u razgovoru za Mozzart Sport i dodao:

Fudbal Jelen super league season 2013-2014
Crvena Zvezda v OFK Beograd
Proslava Titule prvaka Srbije
Milos Ninkovic celebrate with daughter
Beograd, 05.25.2014.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

– Moramo da dovedemo barem petoricu igrača. Rekao sam: štoper, dva vingera, desetka i špic. Ne smemo da pogrešimo. Ovih dana ćemo razgovarati sa nekim igračima iz naše lige, a možda bude i stranaca. Razgovarali smo tokom prodaje Rakonjca sa ljudima iz Lokomotive, možda će nam dati jednog ili dvojicu mlađih igrača na pozajmicu.

Ističe da i u Evropi žele daleko više od trećeg kola

– Pričali smo i sa nekim ljudima iz Nemačke. Da probamo da prođemo to famozno treće kolo kvalifikacija gde nam se letos desio Hamarbi, ozbiljan klub, sa ozbiljnim stadionom, navijačima, igračima… Sledeće sezone svi će napasti i to treće mesto u Superligi, pa kad je tako, hajde svi da napravimo malo bolje timove – ja prvi gledam na svoj – da sve ovo što su napravili večiti ne padne u vodu kao Hrvatima: pet timova jedne godine i ćao.

Vladimir Matijasevic Fudbalski savez Srbije 24. januar 2020. foto : Pedja Milosavljevic

Kako bi on reaorganizovao prvenstvo i format doigravanja?

Ja bih neke stvari radio drugačije… Recimo, ja bih da večiti derbi u plej-ofu, kao prvi i drugi na tabeli, igraju poslednje, a ne prvo kolo. Pa da tamo negde 20. maja imamo praznik fudbala, da se igra za titulu. A mi obrnuto, da ne bude problema s navijačima, da ne bude pritiska… Zašto? Daj da igramo fudbal! Ja bih naravno voleo i 20 klubova u ligi, ali ako može. A ne da nam se dogodi Sloboda Užice, rođen sam 30 kilometara odatle, tuga mi je kad prođem pored stadiona. Takav grad, takav prvoligaš da doživi da ima novi stadion, a da nema – ništa. Isti slučaj i sa Borcem. Super je što sad država ulaže u nove stadione, ali treba da imamo i ljude koji vole fudbal i hoće i znaju da rade kako treba. Pa i ova Čuka je bila u stečaju, je l tako? Možda onda ipak bolje da liga bude 10 ili 12 klubova, pa samim tim da se od TV prava stekne i mogućnost da neko malo više uloži, da bude više jakih utakmica. Ovako, Zvezda i Partizan su liga za sebe, imaju moć navijača koji ih nose, kupuju igrače za 500.000 ili 600.000 evra, mi ostali smo srećni kad za toliko prodamo„, završava Matijašević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter