0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

ĐOKOVIĆ SREĆAN ZBOG ENDIJA: On je važan deo istorije našeg sporta!

Objavljeno: 04.05.22 u 10:20

Četvrto najveće rivalstvo ikada!

Endi Mari, škotski teniser i trostruki Gren slem šampion savladao je u drugoj rundi Mastersa u Madridu mladog kolegu Densia Šapovalova u tri seta i tako overio kartu za treću rundu turnira u prestonici Španije, gde ga čeka duel sa Novakom Đokovićem. Ovo će biti 37. meč koji njih dvojica igraju, što ih stavlja na četvrto mesto najvećeg broja odigranih duela između dva tenisera u istoriji tog sporta.

„Pogledao sam nekoliko njegovih mečeva, zapravo sam pogledao deo duela iz prvog kola sa Dominikom Timom. Dobro se kreće, igra sve bolje. To je fantastično videti, pošto je on važan igrač za naš sport“, rekao je Đoković i dodao:

„Ostavio je trag u istoriji našeg sporta, osvojio je tri grend slem titule, zlatne medalje na olimpijskim igrama i bio je broj jedan na svetu. On je jedno od najvažnijih imena koje imamo i odlično je što se i dalje takmiči na najvišem nivou“.

Novak je potom odao priznanje Mariju na svemu što je prošao.

„Impresivno je što je i dalje tu, s obzirom na operaciju i na sve što ga je pratilo prethodnih godina. Njegova upornost i borbeni duh su prava inspiracija“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter