0
Evrokupovi

FOTO: Real Madrid C.F. @realmadrid/ Twitter screenshot

ČUDO U MADRIDU! NIKADA NE OTPISUJTE ‘KRALJA’: Madrid slavi Rodriga i Benzemu, preokret za udžbenike! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.22 u 23:47

Zbog ovakvih utakmica deca zavole fudbal!

U revanš susretu polufinalu Lige šampiona, Real Madrid je na ‘Santijago Bernabeu‘ ugostio Mančester Siti. Kraljevski klub je nakon produžetaka slavio sa 3:1 (2:1) i izborio plasman u 17. finale LŠ u svojoj istoriji. Madriđani će se za trofej boriti sa Liveprulom. Prva utakmica odigrana na ‘Etihadu‘ završena je pobedom engleskog tima sa 4:3, pa je sa ukupnih 5:6 Real bio bolji.

Tokom prvog poluvremena publika u prestonici Španije, ali i ljubitelji fudbala širom planete, posmatrali su gotovo izjednačen odnos snaga na terenu. Posed lopte je procentualno za nijansu prevagnuo na stranu domaćih, dok je Siti ipak bio konkretniji kada je završnica napada u pitanju. Oba tima su uputila po šest udaraca, ali čak četiri pokušaja engleske ekipe išla su u okvir gola, dok šutevi fudbalera Reala nisu bili dovoljno precizni.

Tačno u 21 čas sudija Daniele Orsato je dao znak za početak okršaja pred punim tribinama. Već u 5. minutu domaćin je ozbiljno zapretio. Sa desnog boka je upućen kvalitetan centaršut, a loptu je u kaznenom prostoru zahvatio Karim Benzema. Nezaustavljivi Francuz je pokušao glavom, ali lopta je završila visoko iznad prečke. Bilo je to dovoljno da se atmosfera u Madirdu dodatno ‘zapali’. Publika je sa nestrpljenjem očekivala pogodak koji garantuje produžetke i približava njihove miljenike plasmanu u finale.

Kako na tribinama, tako se i na terenu sve zahuktalo, pa je takav stil igre doveo do prve javne opomene. Zbog prekršaja nad Kazemirom, Laporte je zaradio žuti karton u devetom minutu. Samo nekoliko sekundi kasnije pridružio mu se i Luka Modrić koji je kažnjen na isti način.

Real je drugi put na utakmici zapretio nakon Vinisijusa, koji je pokupio odbitak u 19. minutu ali nije bio precizan prilikom šuta.

Siti je bio blizu pogotka u 20. minutu! Tibo Kurtoa je spasao Real velikih problema i potencijalno većeg zaostatka. Bernardo Silva je šutirao u desni ugao gola koji čuva Belgijanac, ali Kurtoa je reagovao na izvanredan način. Ubrzo su usledili novi pokušaji ekipe iz Mančestera, ali Real je imao lez za udarce Žezusa.

Ponovo je Siti mogao do vođstva u 40. minutu! Fil Foden je sa distance gađao donji levi ugao. Bez obzira na kvalitet udarca, zablistao je još jednom Tibo Kurtoa!

Morao je Real po gol u drugom poluvremenu, kako bi nadoknadio minimalan zaostatak iz Mančestera. U dobroj situaciji za poravnjanje rezultata našao se Vinisijus. Brazilac je morao bolje da reaguje u 46. minutu, pucao je snažno ali neprecizno. Zapretio je Real ponovo u 52. minutu, ali je udarac Luke Modrića izblokiran na putu do gola.

Nekoliko puta tokom meča se Kajl Voker našao na zemlji zbog povrede. Hrabro je nastavljao iskusni defanzivac sve do 70. minutu, kada više nije mogao da izdrži. Zinčenko je zamenio reprezentativca Engleske.

Santijago Bernabeu‘ je zaćutao u 73. minutu. Za muk na tribinama u Madridu zadužen je Rijad Marez, koji je nakon perfektnog proigravanja Bernarda Silve uspeo da savlada Kurtou. U tom trenutku je izgledalo da su sve šanse za plasman Reala u veliko finale izgubljene.

Siti je do finiša meča propustio nekoliko dobrih prilika, a onda je na scenu stupila magija Madriđana.

Neverovatno je kakav mentalitet poseduje ekipa Karla Anćelotija. Dosta puta tokom sezone je ‘Kralj’ otpisan, a uvek se vraćao u velikom stilu.

Odlična akcija, centaršut, Benzema spušta loptu na prvu stativu do koje dolazi Rodrigo. Napadač Reala je bio brži od Edersona i zatresao je mrežu Sitija. Madrid je ponovo verovao u trijumf!

Tek što je završena proslava prvog pogotka, usledila je erupcija oduševljenja. Pesma se orila na tribinama, a Madrid slavi Rodriga. Brazilac je pokupio centaršut Marka Asensija i glavom zatresao mrežu! Kraljevski klub je izborio produžetke.

Sjajna atmosfera na stadionu nosila je domaći tim. Real više nije želeo da čeka, a ofanziva se isplatila. Ruben Dias je neoprezno startovao i srušio Benzemu u šesnaestercu. Sudija Orsato je pokazao na belu tačku, a kolege iz VAR sobe su potvrdile njegovu odluku. Dogovarali su se fudbaleri Reala ko će izvesti jedanesterac, te je odgovornost na sebe preuzeo Karim Benzema. Francuz je namestio loptu i snažnim udarcem poslao loptu direktno u mrežu!

Još jedna sporna situacija viđena je u završnici prvog produžetka. Drugi put na meču je lopta u ruku pogodila Kansela u kaznenom prostoru. Međutim, italijanski sudija se nije oglasio ni ovog puta, bez obzira na silne proteste od strane domaćih fudbalera.

Najbolju priliku za gol propustio je tim iz Mančestera. Šutirao je Foden glavom, ali ponovo izvanredna intervencija Kurtoe koji je briljirao. Lopta se odbila do Fernandinja, a on nije uspeo da je pošalje u mrežu.

Na rutinski način je domaćin kontrolisao igru i priveo utakmicu kraja. U drugom produžetku nije bilo mnogo značajnih uzbuđenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter