0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

CEDEVITA OLIMPIJA SLAVILA U LAKTAŠIMA: Slovenci zakazali duel sa Zvezdom!

Objavljeno: 04.05.22 u 21:50

Ferel vodio goste do trijumfa!

U okviru četvrtfinalnog susreta plej-of faze ABA lige, košarkaši Igokee ugostili su Cedevita Olimpiju. Gosti iz Ljubljane ostvarili su i drugi trijumf u seriji i na taj način zakazali polufinalni susret sa aktuelnim šampionom, Crvenom zvezdom. Cedevita Olimpija je u Laktašima slavila sa 69:74.

Velika, neprestana borba obeležila je susret dve ekipe. Rezultatska klackalica i neizvesnost viđeni su od prve do poslednje sekunde meča. Igokea je imala podršku više od 1000 navijača, ali snažan vetar u leđa ipak nije bio dovoljan kako bi se suprotstavili favorizovanim gostima.

Stiče se utisak da je presudio individualni kvalitet izabranika Jurice Golemca. Cedevita Olimpiju je do trijumfa predvodio bivši NBA as, Jogi Ferel. Amerikanac je utakmicu završio sa 17 postignutih poena, dva skoka i dve asistencije. Edžam je dodao 16 poena, uz tri uhvaćene lopte i tri uspešna dodavanja. Dvocifren učinak zabeležili su Pulen sa 14 i Dragić sa 10 ubačenih poena.

U sastavu domaćeg tima istakao se Dalibor Ilić sa dabl-dabl učinkom. Reprezentativac Srbije je ubacio 16 poena, uz 12 skokova i dva uspešna dodavanja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter