0
Košarka

FOTO: KS BiH

BOSNA I HERCEGOVINA POSTAJE KOŠARKAŠKA SILA: NBA košarkaš dobio njihov pasoš, budućnost reprezentacije!

Objavljeno: 04.05.22 u 23:59

Veliko pojačanje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine!

Svedoci smo da mnogo igrača ne igra za svoju zemlju porekla ili da usled različitih interesa igra za neku zemlju sa kojom nema nikakvih dodirnih tačaka. Ipak, takva situacija nije sa Lukom Garzom, koji je rođen u SAD-u, ali ima korene iz Bosne i Hercegovine.

‘Zaista smo pokušali brojnim argumentima dokazati kako Garza zaslužuje status domaćeg igrača u reprezentaciji, umesto da igra kao naturalizovani, za šta je predviđeno samo jedno mesto u rosteru. Međutim, FIBA je ocenila da mu ne može skinuti takozvanu ‘zvezdicu’, koja označava naturalizovanog košarkaša u timu, zbog toga što nije imao BiH pasoš pre 16. godine.’ – rekao je Amer Čolan, generalni sekretar KS BiH, koji odmah potom dodaje:

‘Mi smo slali dokumentaciju koja potvrđuje da su Garzini roditelji još od 2008. godine slali zahteve i pokušavali za njega da dobiju pasoš Bosne i Hercegovine, ali su nekoliko puta odbijeni. To očito nije bilo dovoljno. No, dobra je vest svakako da od sada možemo računati u reprezentaciji na igrača NBA kalibra kakav je naš Luka Garza.’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter