0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Finiks poveo protiv Dalasa i pored Dončićevih 45 poena, Majami bolji od File (VIDEO)

Objavljeno: 03.05.22 u 08:23

Finiks Sansi su uspešno započeli polufinalnu seriju plej-ofa NBA lige protiv Dalas, pošto su na svom terenu slavili sa 121:114.

Sansi su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu, jer su na kraju uvodne četvrtine imali su 10 poena prednosti, dok su na odmor otišli sa ‘plus 13’, a tokom daljeg toka meča se pitanje pobednika više nije postavljalo, a prednost tima Montija Vilijamsa je dodatna rasla. Gosti su uspeli u završnici da zaprete i priđu na dva poseda, ali više od toga na ovoj utakmici jednostavno nisu mogli.

Gotovo sve u igri Mavsa zavisilo je od Slovenca Luka Dončića koji je odigrao još jednu sjajnu partiju, ali nije imao pravu podršku ostatka ekipe. Duel je završio sa 45 poena (15/30 iz igre, 4/11 trojke), uz 12 skokova, osam asistencija i pet izgubljenih lopti. Luka je ostavio impresivan utisak, ima prosek od 33.4 poena u plej-ofu i taj prosek ima u istoriji NBA još samo Majkl Džordan.

Naredni na listi strelaca bio je Kleber sa 19, dok su iza ostali Fini-Smit sa 15, odnosno Branson sa 13. Srpski reprezentativac Boban Marjanović ponovo nije dobio šansu od trenera Džejsona Kida. Na drugoj strani, najbolji kod u redovima Sansa bio je Ejton sa 25 poena, Buker je postigao 23, četiri više od Pola.


(VIDEO:YouTube/NBA Highlights)

Majami je na Istoku takođe poveo u seriji sa 1:0, jer su u prvom meču bili bolji od Filadelfije rezultatom 106:92. Hit je uspeo da iskoristi činjenicu da u redovima Seventisiksersa nije bilo Džoela Embida koji se povredio u poslednjem duelu susreta sa Torontom.

Tajler Hiro je sa klupe ubacio 25 poena i dodao sedam asistencija, a pratio ga je Bam Adebajo sa 24 poena i 12 skokova. Batler je imao 15 poena i devet skokova, a po 10 su ubacili Pi Džej Taker i Vinsent. Košgeterski je na drugoj strani Embida ‘zamenio’ Tobajas Haris sa 27 ubačenih poena. Maksi je imao 19, dok je Džejms Harden stao na 16 poena i devet skokova.


(VIDEO:YouTube/NBA Highlights)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter