0
Evroliga

FOTO: Twitter/@FCBbasket

LAPROVITOLA ODVEO BARSU U BEOGRAD: Blaugrana na F4, Bajern se borio ali Katalonci prosto prejaki! (VIDEO)

Objavljeno: 03.05.22 u 22:08

Izuzetno su jaki!

Košarkaši Barselone su se plasirali na završni turnir Evrolige nakon što su pred svojim navijačima savladali Bajern iz Minhena rezultatom 81:72 i tako došli na svega dve utakmice od osvajanja svoje treće evropske krune.

Prvo poluvreme je daleko bolje počeo gost. Izabranici Andree Trinkijerija su pametno rotirali, punili reket i udvajali, što je ostavljalo Barsi neke otvorene šuteve, koje oni nisu mogli da realizuju. Takođe je tim iz Minhena imao problema sa defanzivnim skokom, ali to su nadoknadili recionalnom igrom u napadu i pre svega ofanzivnom rolom Ognjena Jaramaza, pa su imali šest poena prednosti na poluvremenu.

Ipak Barselona nije uzalud završila na prvom mestu regularnog dela takmičenja, pa je dodatno pojačan ritam u nastavku. Odbrana se podigla na daleko viši nivo, Bavarci su teško i gledali ka košu, a kada je motore upalio Nikolas Laprovitola, (ubacio 13 poena u trećem periodu), gosti su mogli samo da se pomire sa porazom. U poslednjoj deonici razlika je održavana, Bavarci su pogađali neke šuteve, ali nije moglo da se dođe do neizvesne završnice.

Najefikasniji je bio upravo Laprovitola sa 26 poena, i pet pogođenih trojki, pratio ga je Nikola Mirotić sa 20, dok se u Bajernu najviše izdvojio Otelo Hanter sa 18 poena, dok je srpski bek Ognjen Jaramaz sa poenom manje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter