0
ATP

FOTO: Twitter/@KAndersonATP

KRAJ KARIJERE ZA ČUVENOG TENISERA: Dvostruki Gren slem finalista završio sa „belim sportom“!

Objavljeno: 03.05.22 u 19:24

Južnoafrikanac objavio kraj!

Dvostruki Gren slem finalista i najuspešniji južnoafrički teniser ikada, Kevin Anderson, objavio je kraj teniske karijere danas. Visoki teniser je najveće uspehe osvario na US Openu 2017. godine, i naredne godine na Vimbldonu, kada je redom gubio od Nadala, odnosno Đokovića.

„Ne sećam se doba u svom životu kada nisam igrao tenis. Počeo sam ovo putovanje pre trideset godina, kada mi je otac stavio reket u ruke i rekao mi da mogu da budem jedan od najboljih igrača na svetu ako radim naporno“, napisao je Anderson i dodao:

„Otad me je tenis vodio daleko od mojih korena u Johanesburgu i dao mi je ceo svet. Iskusio sam toliko različitih emocija i izazova – ovaj sport može da izazove euforiju, ali i da bude usamljenički. Imao sam uspone i padove, ali ne bih sve to menja ni za šta. Zbog puta koji sam prešao čovek sam kakav sam danas“.

Pored dva finala najvećih turnira, osvajao je još i sedam titula na ATP turu, a najviši ranking mu je bio peta pozicija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter