0
Fudbal

UEFA Futsal-EURO 2016 Gianni Infantino FIFA Gianni Infantino Beograd, 13.02.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

INFANTINO: ‘Zašto se sve svaljuje na FIFA? Čuo sam samo za par poginulih!’

HotSport
Objavljeno: 03.05.22 u 10:21

Predsednik krovne svetske fudbalske organizacije trenutno boravi u Los Anđelesu!

Prvi čovek FIFA, Đani Infantino, učestvovao je na panel diskusiji u Los Anđelesu. Infantino je odgovarao na brojna pitanja, a onda se dotakao teme o uslovima radnike koji rade na pripremanju Mundijala u Kataru.

Svetsko prvenstvo je na prorgamu od 21. novembra do 18. decembra, a britanski ‘Gardijan‘ je nedavno objavio informaciju da je tokom izgradnje stadiona preminulo preko 6000 hiljada ljudi. Reč je o sezonskim radnicima koji su stigli iz raznih azijskih siromašnih država.

-Zaboravlja se da je reč o teškim fizičkim poslovima. Ipak, kada nekome date posao, ma kakvi uslovi bili, dali ste mu dostojanstvo i ponos. To nije milosrđe. Niste dali nekome nešto i rekli: ‘Evo dajem ti ovo da bih se ja osećao dobro’, ne – kazao je Infantino i nastavio:

-Čuo sam za svega par poginulih. Ne znam zašto se sve svaljuje na FIFA, mi nismo svetska policija da se bavimo tim stvarima. Međutim, zahvaljujući FIFA poslovni angažman je dobilo 1.500.000 ljudi oko spremanja SP u Kataru – podvukao je Infantino.

21. novembra do 18. decembra ove godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter