0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@ManCity

DRUGI DEO GALAKTIČKOG FUDBALA NAS OČEKUJE NA BERNABEU: „Nisam gledao El Klasiko bez Benzeme, divim mu se“!

Objavljeno: 03.05.22 u 18:11

Gvardiola pred meč sezone!

Prošle nedelje na Etihadu smo gledali galaktički fudbal u režiji Real Madrida i Mančester Sitija. Jedna od najboljih utakmica u nekoliko poslednjih godina srećom ima i svoj drugi deo, koji se u sredu uveče igra u Madridu, a šta možemo očekivati od tog meča sa novinarima je podelio i trener Građana, Pep Gvardiola.

Nisam gledao ceo El Klasiko, samo pregled meča. A ni za to nije bilo previše razloga, jer Karim Benzema nije igrao. Osim toga, Karlo Ančeloti je u derbiju uradio nešto što obično ne čini kad je u pitanju pozicija Luke Modrića (igrao „lažnu devetku“, op. au), to što se tad desilo nije referentna tačka. Sa Ćavijem gajim sjajan odnos, međutim, trener Barselone ima svoje fudbalere, meni su neki drugi na raspolaganju i nismo pričali o poslednjem El Klasiku“, pojasnio je Gvardiola, da bi potom dodao.

Ne, ne. Mi smo srećni što smo pobedili. Samo, da bismo izbacili Real moramo u oba meča da budemo na istom nivou. Nije dovoljno samo što smo slavili pre sedam dana. Verovatno ćemo morati da odigramo kvalitetnije nego na Etihadu, međutim, može da se desi da prođemo i ako nivo naše partije bude ispod onoga prikazanog u prvoj utakmici. Nekad dobijete ono što niste zaslužili, ponekad ne dobijete ono što vam pripada. Znam samo da moramo da odigramo ekstremno dobro da bismo prošli“.

Ipak Santijago Bernabeu ima svoju težinu.

Igranje na ovom mestu je veliki test, ujedno i ogromno zadovoljstvo, znači da smo napravili dobar rezultat plasmanom u polufinale. Moramo na njemu da se pokažemo“.

Za kraj se dotakao dešavanja iz prošlih sezona.

Pitanje iskustva je da učiš na osnovu onoga što ti se ranije desilo. A opet možeš da napraviš iste greške. Teško je porediti ovu sa prethodnom sezonom. Uvek se postavlja pitanje u kakvom raspoloženju će biti igrači kad se probude ujutru. Jeste činjenica da smo bili u ovakvim situacijama poslednjih godina, kao i da smo igrali dobro i da znamo da se nosimo sa situacijom, ali nam to ne garantuje da ćemo igrati dobro“, dodao je Pep Gvardiola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter