0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Novak Djokovic (SRB) v Miomir Kecmanovic (SRB) Beograd, 21.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

ĐOKOVIĆ PRODUŽIO NESTVARNU SERIJU: 18-0 protiv Francuza i još jedna nedelja na vrhu teniskog sveta!

Objavljeno: 03.05.22 u 19:37

Prvi reket sveta pobedio na uvertiri!

Novak Đoković savladao je Gaela Monfisa u dva seta za skoro sat i po vremena igre. Rezultat po setovima iznosio je 6:3, 6:2 i ovo je neverovatna 18. uzastopna pobeda najboljeg tenisera svih vremena nad više nego atraktivnim Francuzom. Kiša je počela u petom gemu, pa se u toku njega otišlo na pauzu, ipak nakon iste, Đoković je zaigrao daleko bolje i zaista je delovalo da njegov rival nema šta da traži u ovom susretu.

Meč je počeo izuzetno tvrdo, u uvodnim gemovima smo u gotovo svakom gledali preko sedam poena, čak je Monfis u ovom delu meča imao dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih realizuje. Teški gemovi su se nastavili na obe strane, ali je u šestom gemu Francuz izgubio koncentraciju i izgubio svoj servis, pa je to omogućilo Novaku da mirno privede taj deo igre kraju.

Drugi set nije bio ništa manje atraktivan, obojica su imali gomilu sjajnih poteza, pa je publika na Manolo Santani uživala u sjajnoj teniskoj predstavi. Ipak, za razliku od atratktivnosti, neizvesnost je izostala, pa je Novak uz dva relativno laka brejka stekao nedostižnu prednost. Monfis je u servis gemu za meč Đokovića pretio, ali je Novak ostao staložen i dobio drugi set, i meč.

U narednoj rundi nas možda očekuje teniski klasik, pošto najbolji teniser svih vremena ide na boljeg iz duela Denisa Šapovalova i Endija Marija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter