0
Domaći fudbal

FOTO: FK Proleter

VELJKO ILIĆ JE JEDAN OD NAJMLAĐIH STRELACA U ISTORIJI SUPERLIGE: „Nisam bio svestan šta se desilo“! (VIDEO)

Objavljeno: 02.05.22 u 11:12

Mnogo se od njega očekuje!

Nedavno je postao jedan od najmlađih strelaca u istoriji Superlige Srbije, pa je tako Veljko Ilić dospeo u žižu javnosti. Mladi fudbaler rođen krajem 2005. godine je govorio o svojim utiscima sa meča, ali i planovima kluba u vezi borbe za opstanak.

Utakmicu protiv Spartaka Proleter je izgubio, ali će tebi ostati u lepom sećanju jer si postigao svoj prvi prvenstveni gol i to kao jedan od najmlađih fudbalera u istoriji Superlige. Kako si se osećao kada si video loptu u mreži i koliko ti taj pogodak znači?

Bio sam srećan pre svega što sam počeo meč u startnoj postavi, a gol je samo upotpunio zadovoljstvo. Nakon postizanja pogotka prvo nisam bio svestan šta se desilo da bi posle nekoliko minuta pogledao u semafor gde je na mestu strelca pisalo moje ime. Žao mi je što nismo pobedili u Subotici, ali nadam se da ćemo uz još koji moj gol ostvariti cilj i ostati u ligi.

FOTO: FK Proleter

Od kada si u januaru došao iz Brodarca, u prvenstvenim mečevima kod prethodnog trenera Dušana Bajića dobijao si šansu sa klupe. Prvi put si bio starter kod novog šefa stručnog štaba i odmah postigao pogodak. Koliko je to  što si počeo utakmicu uticalo na tebe i tvoje samopouzdan i ostatje?

Osećao sam se jako lepo kada sam saznao da sam u startnoj postavi. Ovom prilikom bih se zahvalio svima u klubu koji su me podržali i dali mi šansu da igram iako nemam puno iskustva. Kod prethodnog trenera nisam dobijao toliko šanse da igram, a jedan od razloga je i što nisam bio dovoljno spreman. Smatram da sam u prethodna četiri meseca sazreo i nadam se da ću igrati još bolje.

S obzirom na to da si veoma mlad, u oktobru ćeš napuniti tek sedamnaest godina, da nemaš iskustva igranja ovako važnih utakmica, kako se nosiš sa pritiskom pod kojim ste svi u Proleteru i činjenicom da se svaka greška skupo plaća i da svaki naredni neuspeh može biti koban?

Nisam imao strah kada sam igrao i nemam problema sa pritiskom. Svestan sam koliko su utakmice važne i nadam se da ćemo izboriti opstanak.

FOTO: FK Proleter

Mnogi te već porede sa velikim fudbalskim imenima i predviđaju ti blistavu karijeru. Kako gledaš na sve to i šta je za tebe trenutno najvažnije?

Mnogo sam mlad da bih razmišljao o sebi kao zvezdi. Najbitnije je da stojim čvrsto na zemlji i svestan sam da mi predstoji naporan rad kako bih napravio uspešnu karijeru. Imam puno samopouzdanja i ubeđen sam da ću biti dobar fudbaler.

Proleter je nizom loših rezultata došao u poziciju da se bori za opstanak i trenutno je sa 31 bodom pretposlednji na tabeli. Baraž deluje kao najrealnija opcija. Šta  je po tebi razlog da se klub nađe u ovakvoj situaciji?

Kratko sam u klubu da bih mogao da procenim šta je pravi razlog neuspeha. Da li atmosfera ili nešto drugo, stvarno nemam odgovor…

Naredni rival u plej-autu je Metalac, ekipa koja vam je direktan rival u borbi za opstanak. Oni dolaze u Novi Sad nakon osvojenog boda protiv Radnika, dok je Proleter izgubio od Spartaka. Šta tvoj tim treba da popravi u odnosu na partije izprethodna dva i po meseca kako bi konačno došao do tri boda koji bi puno značila – i za bodovni saldo i na psihološkom planu?

Pored Kolubare ostale su nam utakmice protiv Metalca, Radničkog i Novog Pazara, direktnih konkurenata za opstanak. Mislim da je najvažnije da promenimo pristup i u utakmicama pokažemo mnogo više želje.

Do kraja plej auta ostala su još četiri kola. Sem utakmice sa Kolubarom koja je na dobrom putu da izbori superligaški status i naredne sezone, tri meča igrate sa direktnim rivalima za pozicije koje donose opstanak. Kako vidite samu završnicu plej-auta i šta može Proleter?

Verujem da možemo do pobeda u preostala četiri kola I da će to biti rezultat kojim ćemo ostvariti uspeh koji smo zacrtali.

Napadač fudbalskog kluba Proleter, Veljko Ilić rođen je 20. oktobra 2005 godine. U novosadski klub je došao u januarskom prelaznom roku iz Brodarca gde je igrao za mlađe selekcije. Nastupao je za reprezentaciju Srbije do 15. Godina, a sa Proleterom je potpisao ugovor do 2025. Prvenac u Superligi postigao je u prošlom kolu, u porazu svoje ekipe u Subotici

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter