1
Domaći fudbal

Finale Kupa Srbije, Crvena Zvezda - Partizan, derbi, derby 25.5.2021. Maj 25. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

UEFA SANKCIJE OSTAJU NA SNAZI I UTIČU NA SRBIJU: Predstavnik u Ligi Evrope, napreduje osvajač Kupa!

Objavljeno: 02.05.22 u 19:54

Dobre vesti za srpske klubove!

Veliki uticaj politike na sport ne prestaje! UEFA ne želi da promeni odluku, pa Rusija ni naredne sezone neće imati predstavnike na evropskoj sceni. Ovakav stav krovne fudbalske organizacije u Evropi donosi velike promene.

Naša država je neočekivano dobila priliku da napreduje na listi. U slučaju da Viljareal ne osvoji Ligu šampiona, a šanse za takav scenerio su male, šampion Superlige će kvalifikacije za Ligu šampiona startovati od treće runde, što znači da će ga od elitnog takmičenja deliti samo dve prepreke.

Najveći napredak uočljiv je kada je u pitanju osvajač Kupa. Šampion tog takmičenja će kretati od 3. runde kvalifikacija za Ligu Evrope, dok je do sada imao priliku da se takmiči od drugog kola Lige konferencija. Prethodne sezone Srbija nije direktno imala učesnika u kvalfiikacijama za drugo po rangu evropsko takmičenje.

Na snazi ostaje ista situacija kao i prošle godine. Drugoplasirani i trećeplasirani tim (kao i 4. tim, ako šampion Superlige osvoji i kup) na tabeli imaće šansu da izbore učešće u Ligi konferencija, a startuju od drugog kola kvalifikacija.

0
0

1 Komentara

  1. Ako se pogleda UEFA Country Ranking iz 2020/21 na 15. mestu je Kipar kome je u narednoj sezoni dato da ima 2 kluba u kvalifikacijama za Ligu Šampiona. 1 klub u kvalifikacijama za Ligu Evrope i 2 kluba u kvalifikacijama ua Ligu konferencije. Eliminacijom Rusije Srbije ulazi na mesto 15. i trebalo bi da dobije sve što i Kipar.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter