0
Boks

FOTO: BSS

OGROMNO PRIZNANJE ZA NENADA BOROVČANINA: Sjajni rezultati i adekvatne nagrade za srpski boks!

Objavljeno: 02.05.22 u 12:12

Borovčanin u bordu direktora evropskog boksa!

Srpski boks beleži vrhunske rezultate na svim poljima, kako na takmičarskom tako i na polju zvaničnika i rukovodstva koje nas predstavlja širom meridijana. Iz nedelje u nedelju naši reprezentativci žanju medalje na međunarodnoj sceni i time za srpski boks utiru staze blistave budućnosti. Nova potvrda velikog, neprestanog i kvalitetnog rada srpske boks scene stiže nam iz italijanskog Asisija gde je predsednik Bokserkog saveza Srbije Nenad Borovčanin izabran u bord direktora Evropske bokserske konfederacije – EUBC.

Borovčaninu je odato veliko priznanje i zahvalnost od strane čelnika evropske kuće boksa za sve što je predsednik BSS uradio za plemenitu veštinu na Starom kontinentu, ali i globalno vrhunskom organizacijom Svetskog prvenstva u Beogradu 2021. za muškarce.

Nenad Borovcanin
AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony
Beograd, 24.10.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sve zemlje, članice ex-Yu glasale su za ulazak Borovčanina u bord direktora EUBC, kao i Rusija, Ukrajina, Jermenija… Predsednik BSS pobrao je najveći aplauz i ovacije prisutnih tokom predstavljanja na Izbornom kongresu EUBC. Godišnji kongres Evropske bokserske konfederacije u italijanskom Asisiju okupio je 47 zemalja, a za novog predesdnika EUBC izglasan je Grk Dr Joanis Filipatos.

Nakon izbora Borda direktora EUBC i novog predsednika Filipatosa, u salu je ušao i predsednik IBA (Međunarodne boks federacije) Umar Kremlev i održao govor, gde je pohvalio rad Kongresa i rekao da veruje da će novi tim još više doprineti razvoju boksa u Evropi.
Inače, u Istanbulu 13. i 14. maja 2021. biće održan i izborni kongres Svetske bokserske federacije, gde će se birati predsednik i članovi borda direktora Svetske bokserske asocijacije IBA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter