0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

NOVAK NEPOKOLEBLJIV KADA JE STAV O RUSIMA U PITANJU: Teško im je, razumem njihovu frustraciju!

Objavljeno: 02.05.22 u 12:47

Otvoreno o situaciji!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je pred turnir u Madridu govorio o brojnim temama, tamo je među najvoljenijim igračima jer je na njegovom treningu bio gotovo popunjen teren na kome se nalazio, pa se shodno tome njegovo mišljenje najdalje čuje. Dotakao se i situacije u kojoj su ruski teniseri.

– Da, imao sam prilike da razgovaram sa nekim od Rusa u Beogradu i očigledno to nije laka pozicija, kada vam oduzmu pravo da učestvujete na jednom od najvećih turnira, ako ne i najvećem turniru na svetu. Teško je. Razumem njihovu frustraciju. ATP će analizirati celu situaciju i videti šta može da se uradi. Nisam pričao sa ljudima iz ATP, tako da nisam siguran šta će biti. Prolazeći kroz nešto slično na ličnom planu, iako nije baš isto, znam koliko je frustrirajuće kada ne možete da igrate – izjavio je svetski broj jedan.

I dalje je nepokolebljiv po pitanju stava.

– Da, i dalje stojim pri tom stavu da ne podržavam takvu odluku. Mislim da to nije fer, nije ispravno, ali tako je kako je. Oni su ti koji donose odluke i sada je na Savetu igrača, menadžmentu Tura da odluče sa igračima koje je najbolje rešenje za ovu situaciju, da li da zadrže poene, zaštite ih ili da oduzimaju 50 odsto poena, šta god – dodao je Novak.

Upordio je ovo sa pandemijom koronavirusa.

– Imali smo poslednjih nekoliko godina, zbog korone, neku redukciju poena i različite modele koji nikad pre nisu bili implementirani, kako bi se odmogućilo igračima da ne igraju ako ne žele, a da opet zadrže bodove. Čuo sam da se neki modeli opet razmatraju za ovu situaciju, ali nisam siguran šta je ispravno, a šta nije, da budem iskren. Pretpostavljam da ćemo morati da sačekamo i vidimo ishod svega.

Rekao je da ne veruje da će oduzimati bodove.

– Sve je moguće, ali zaista sumnjam da neće biti dodeljivani poeni na Vimbldonu. Verovatnija je opcija o zaštiti poena za ruske i beloruske tenisere koji ne igraju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter