0
ATP

FOTO: Starsport

NADAL BRANI RUSE: Oni nisu krivi za ovo što se dešava!

Objavljeno: 02.05.22 u 13:24

Španac o stavu u vezi sa kolegama!

Teniser sa najviše Gren slem titula i nekadašnji broj jedan, Rafael Nadal, ove nedelje se vraća u pogon jer nastupa na Mastersu u Madirdu. Povodom toga Španac je morao da govori za medije, ali naravno neizbežna tema je bila kako trinaestostruki osvajač Rolan Garosa percepira situaciju oko kolega sa istoka.

„Mislim da to nije fer prema mojim kolegama iz Rusije. Nije njihova krivica to što se trenutno dešava u Ukrajini. Takođe niko organizatore nije obavezao da donesu takvu odluku. Moramo da vidimo kakve će mere preduzeti ATP, iako nema nikakve veze sa organizacijom gren slem turnira. Veoma je teška situacija. Sa druge strane kada pogledate rat i stradanja i koliko ljudi u Ukrajini pati, onda su naši problemi veoma mali i nebitni“, rekao je Nadal.

Potom se dotakao i svog fizičkog stanja.

„Što se tiče povrede sve je u najboljem redu. Kao što znate napuklo mi je rebro i na sreću to je sada prošlost. Potpuno je druga stvar, ako govorimo o formi u kojoj se trenutno nalazim. Nisam mogao gotovo ništa da radim u ovom periodu. Svaki pokret je bio bolan. Samo disanje je bilo teško, tako da nisam mogao da se fokusiram ni na fizičku pripremu. O udarcima da ne govorim. Prvi put sam normalan trening odradio ovde u Madridu. Trebaće mi mnogo strpljenja da se vratim u formu sa početka godine“, istakao je Nadal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter