0
ATP

(191114) -- LONDON, Nov. 14, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain reacts during the singles group match against Daniil Medvedev of Russia at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 13, 2019. (Xinhua/Han Yan)

NADAL ZABRINUO NAVIJAČE: ‘Rebro me i dalje boli, najvažnije je da budem zdrav za Rolan Garos’

Objavljeno: 01.05.22 u 17:20

Bik sa Majorke zabrinuo je svoje navijače izjavom pred povratak na teren.

Španski teniser Rafael Nadal još se nije u potpunosti oporavio od povrede rebra, zbog koje je poslednjih mesec i po dana bio van terena, ali ga to neće sprečiti da učestvuje na mastersu u Madridu koji je počeo danas.

Nadal je tokom američke turneje imao problema sa rebrom, a onda je propustio masters u Monte Karlu, a sada je odlučio da se vrati na teren, a sve kako bi u što boljoj formi dočekao Rolan Garos, njegov omiljeni grend slem turnir.

– Trenirao sam jako malo, rebro me i dalje boli, a poslednje dve nedjelje su bile jako bolne i loše. Skoro da ništa nisam mogao da radim i Madrid će biti jako težak za mene. Ali verujem da ću se spremiti za Rolan Garos, poručio je Španac za ‘As’.

(191102) — PARIS, Nov. 2, 2019 (Xinhua) — Rafael Nadal of Spain warms up before the singles quarter-final match against Jo-Wilfried Tsonga of France at the Rolex Paris Masters 1000 held at the AccorHotels Arena in Paris, France, Nov. 1, 2019. (Photo by Aurelien Morissard/Xinhua)

Nadal u Madridu nema velike ambicije.

– Stigao sam u poslednji čas, realnost je da se trudim svaki dan na treningu i da hoću da vidim koliko daleko mogu da dođem. Ipak je turnir u Madridu, a u glavi mi je Rolan Garos za tri nedelje. Za to će me spremiti samo svakodnevni trening.

Fokus Španca je u ovom momentu na osvajanju Rolan Garosa.

– Svestan sam da će ovo biti komplikovan turnir, ali najvažnije je da stignem zdrav na Rolan Garos. Verujem da ću biti u mnogo boljem stanju za tri nedelje, poručio je Nadal.

Španac je od početka godine imao 21 pobedu zaredom, a na Australijan openu stigao je do 21. grend slem titule. Njegov trijumfalni put je prekinuo Tejlor Fric u finalu Indijan Velsa, a Nadal se od tada nije takmičio. Zanimljivo, on je juče izveo početni udarac na utakmici Primere u kojoj je Real Madrid nadigrao Espanjol sa 4:0 i tako stigao do 35. titule prvaka države u bogatoj klupskoj istoriji.

Takođe, Nadal bi mogao u Madridu snage da odmeri i sa Novakom Đokovićem, ali tek u završenoj fazi, a kompletan žreb za ovaj turnir, možete pogledati ovde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter