FOTO: Screenshot/F1
in ,

DAN KADA JE KIŠNI ČOVEK OTIŠAO U VEČNOST: Na današnji dan napustio nas je Ajrton Sena!

Svaki prvi maj je težak.

Ovaj datum koji se u Srbiji praznuje kao praznik rada, koji su mnogi rezervisali za opuštanje u prirodi, sa roštiljem i pivom, ljubiteljima Formule 1 uvek ponudi mali kišni oblak nad glavom za vreme sunčanog majskog dana. Pre 28 godina nas je napustio jedan od najvećih, a sigurno najvoljeniji, vozač svih vremena Ajrton Sena.

Brazilac je vozio Veliku nagradu San Marina, vodio je od samog početka, Šumaher koji je tada još uvek bio relativno nov, u Benetonu nije uspevao da ga ugrozi, ali ipak, vikend koji je dan ranije obeležila pogibija Austrijanca Rolanda Racenbergera, postao je još crnji.

Vozio se sedmi krug, a krivina Tamburelo koja je važila za jednu od uzbudljivijih u tadašnjem šampionatu, bila je kobna po Kišnog čoveka. Sena je izledeo pri brzini većoj od 200 kilometara na čas, ekipe hitne pomoći brzo su stigle na mesto togađaja, ali legendarnom Brazilcu nije bilo pomoći.

Na sahrani je prisustvovalo preko milion ljudi, a iza Sene ostaje 41 pobeda, tri titule šampiona sveta, ali i ono što je najvažnije, armija navijača, ljubitelja, fanova i poštovalaca lika i dela Ajrtona Sene koje neće izbledeti sve dok se F1 vozi, ma koliko god unazadili sport ove i prošle godine.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MILINKO PANTIĆ ZABRINUT ZBOG SITUACIJE U ATLETIKU: Ne zna se gde je rešenje ovog njihovog problema!

NOVAK MORA DA URADI OVO DA BI SAČUVAO TRON: Đokoviću potrebno nekoliko koraka da osigura prvo mesto!