0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Lejča photography/kkborac.rs

ABA LIGA: Borac na krilima sjajne publike do vredne pobede – četa Marka Marinovića na korak do ostanka u eliti!

Objavljeno: 30.04.22 u 19:55

U prvom okršaju baraža za opstanak, odnosno ulazak u ABA ligu, košarkaši Borca su pred brojnim i frenetičnom navijačima dočekali kolege iz Zlatibora.

Bio je to duel od neizrecive važnosti za oba tima, a posebno domaćina, koji je pred svojom publikom bio prinuđen da dokazuje da zaslužuje da i dalje ostane član jadranske elite. Naravno, podrška Čačana bila je silna, što je nateralo izabranike Marka Marinovića da potroše i poslednji atom snage na parketu. A to im se na kraju isplatilo, pa su na koncu susreta slavili rezultatom 85:80 (27:14; 14:20; 24:19; 20:27).

Veoma ravnopravna borba bođena je u uvodnim minutima meča. Bilo je dosta faulova, a malo poena, što i ne čudi mnogo, ako se uzme u obzir važnsot susreta. Tek kada je Čarapić vezao četiri poena, došlo je do manjeg pomaka sa početne tačke. Ali ni Zlatibor sve nije dao, već je mahom preko Nikolića tražio put do koša. Štaviše, polovinom deonice gosti su trojkom Grubelića došli i do prednosti (9:10). Na odgovor Borca nije trebalo puno čekati. Ulaskom raspoloženog Novakovića, koji je vezao pet poena, stanje se munjevito promenilo. Posle njega uspešan je bio i Todorović, pa je trener Zlatibora morao hitno da traži tajm aut. Ali to nije puno pomoglo. Borac je vezao još dva dobra napada, pa je stekao prvo dvocifreno vođstvo (20:10). Do isteka prve četvrtine domaćin je suvereno zadržao značajnu prednost.

Trojkom Hejla otvoren je drugi deo igre. Tim košem Borac je otišao na maksimalnih +16 (30:14). Odgovorio je Čabrilo na isti način. Ali sporadičnim pokušajima Zlatibor nije mogao da ozbiljnije ugrozi domaćina, koji je igrao i više nego dobro, kako u napadu, tako i u odbrani. Međutim, polovinom deonice opao je intezitet igre Borca, što je Zlatibor donekle iskoristio, pa je prišao na minus osam (35:27). U tim momentima Čarapić je bio na visini zadatka, pa je sa četiri vezana poena pokrenuo tim. Do odlaska na veliki odmor Borac je na mišiće sačuvao solidnu prednost, što je bilo itekako važno pred nastavak susreta.

Pošto su se timovi vratili na parket iz svlačionica, vođena je poprilično ravnopravna borba. To je, razume se, više pogodovalo Borcu, koji je na svom kontu imao solidan kapita. Ali stvari su se brzo promenile kada su gosti vezali nekoliko učinkovitih napada, pa su prišli na svega pet poena zaostatka (45:40). Ipak, Borac je brzo reagovao, pa je preko Radovana Đokovića i Marinkovića ponovo stekao dvocifrenu prednost (54:42). Dobri potezi Čačana bili su alarm za klupu Čajetinaca da pozove minut za savetovanje. Do neke značajnije promene nije došlo. Zlatibor jeste na momente prilazio na jednocifrenu razliku, ali nikako nije uspevao da ozbiljnije ugrozi Čačane. A domaćin je u samoj završnici treće deonice dodao gas, pa je vratio vođstvo od dve cifre.

Odsudni deo igre Borac je krenuo sa jasnom namerom da na vreme slomi otpor rivala i tako mirno meč privede kraju. Uprkos toj želji, kao i silnom nastojanju, Zlatibor nije isticao belu zastavu. Štaviše, posle trojke Nikolića prišli su gosti na minus sedam (68:61). Borac je shvatio da je đavo odneo šalu, pa je preko Pecarskog uzvratio istom merom. Njegovih devet vezanih poena odveli su Borac na +16 (77:61). Bio je to pravi blickrig Čačana, od kog se Zlatibor nije oporavio. Istina, trudili su se gosti do samog kraja, čak su i ponovo došli na jednocifren manjak (83:80). Ali avaj! Trud im se na kraju pokazao kao jalov. Borac je do kraja igrao kako se od njega očekuje, pa je zasluženo poveo 1:0 u seriji.

Već za nekoliko dana, tačnije u sredu, navedeni timovi će odigrati novi meč. Razume se, serija se seli u Čajetinu, gde će Zlatibor ugostiti Borac. Utakmica je zakazana za sredu, a početak je u 17:00.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter