0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

MARKO RAKONJAC ZA HS EKSKLUZIVNO NAKON POTPISA: ‘Ovo je veliki korak napred! Ponosan sam jer se trud isplatio!’ (FOTO)

Objavljeno: 29.04.22 u 10:18

Blistave partije mladog napadača bile su jasan znak za moskovskog velikana!

Strpljivo je mladi reprezentativac Crne Gore čekao svoju šansu da pokaže kvalitet u dresu Čukaričkog. Brđani su prepoznali njegov talenat na vreme, pa je kao dečak stigao u glavni grad Srbije. Nakon dominacije u omladinskim kategorijama, te pozajmice u IMT-u, zaigrao je Rakonjac za prvi tim ekipe sa Banovog brda. U prvom delu aktuelne sezone ulazeći sa klupe doprineo je sa pet pogodaka. Usledile su pripreme u Antaliji gde je Marko skrenuo pažnju na sebe fenomenalnim partijama protiv evropskih rivala. Bio je to jasan znak stručnom štabu da je zamena za Đorđa Jovanovića spremna! Eksplodirao je momak rođen 2000. godine na terenima širom Srbije. Sedam pogodaka Rakonjca u prolećnom delu šampionata svrstali su ga u društvo najboljih strelaca nacionalnog šampionata Srbije.

FOTO: FK Čukarički

Blistave partije golgetera nisu prošle nezapaženo. Uprave brojnih evropskih velikana dale su zeleno svetlo svojim zasposlenima u nameri da dovedu napadača Brđana u svoje redove. Sportski sektor Čukaričkog, predvođen Vladimirom Matijaševićem, pokazao je u prethodnim sezonama da ima odlične pregovaračke sposobnosti. Vodilo se računa o tome da Rakonjac izabere najbolju moguću sredinu. Marko se dogovorio sa klubom, pa je ubrzo sklopljena saradnja i potpisan ugovor sa Lokomotivom iz Moskve. Reč je o četvorogodišnjem ugovoru, a Marko je dan nakon potpisa govorio za HotSport.

MR: Još uvek nisam u potpunosti svestan, definitvo vlada euforija. Srećan sam, ovo je veliki korak napred u mom životu. Ponosan sam na sve urađeno, jer sada vidim da je imalo smisla. Trud se uvek isplati, to nije fraza – počeo je Rakonjac, a zatim se osvrnuo na novi klub:

MR: Osećam veliko zadovoljstvo! Teret više ne postoji, uspeo sam da prevaziđem to. Dovoljno sam sazreo i spreman sam da se nosim sa svim izazovima koji me očekuju u budućnosti. Lokomotiva je veliki klub, to mi daje dovoljan motiv i podstrek da budem još bolji.

FOTO: STARSPORT

Biranim rečima govorio je Marko o doskorašnjem klubu, saigračima i nadređenima.

MR: Iskreno, mnogo mi teško pada odlazak iz Čukaričkog. Jutros kada sam ustao, krenuo sam u kafić gde smo se stalno okupljali, a onda se setim da sada neću biti sa njima. Ipak, to je fudbal, to je život… Znao sam da mora doći do toga. Nisam se oprostio od ekipe. Uskoro idem za Moskvu, pa ću po povratku doći u Beograd da zajedno proslavimo. Želeo bih da se još jednom zahvalim svim zaposlenima u klubu, od presednika, do spremačica, bile su ovo lepe godine saradnje. Želim da se posebno zahvalim mom fudbalskom ocu – Veličku Kaplanoviću. Takođe, nikada neću zaboraviti ukazano poverenje od strane Saše Ilića, zahvalan sam mu na tome. Nadam se da će klub, kao i tim, nastaviti u istom ritmu.

Rakonjac je povukao paralelu između ruskog i srpskog šampionata.

MR: Smatram da je ruska liga jača. Kada to kažem, prvenstveno mislim na fizičke zahteve. Igra se brži i kvalitetniji fudbal. U Srbiji imamo Zvezdu, Partizan. Čukarički i eventualno još jednu, dve ekipe. U ruskoj ligi postoji barem 10 ozbiljnih timova.

Nije želeo mladi napadač da obećava neskromne učinke, ali dao je reč da će pružiti svoj maksimum.

MR: Uvek ću dati sve od sebe! Ne želim da žurim, da dajem obećanja o postignutim golovima. Očekuje me period napornog rada, kako bi se dokazao u novom klubu. Ako pričamo o brojkama, voleo bih da postignem između 10 i 15 golova u prvoj sezoni. To je za sada moja želja – zaključio je Marko Rakonjac u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter