0
Ostali sportovi

FOTO: waterpoloserbia.org

‘DELFINI’ USPEŠNO PRESKOČILI PRVU PREPREKU: Srbija pobedila Grčku, a sada Španija dolazi na red!

Objavljeno: 29.04.22 u 12:51

Vrlo dobrom igrom u svim segmentima Srbija je pobedila Grčku u četvrtfinalu kvalifikacija za odlazak na finalni turnir Svetske lige. Sutra u 21 u polufinalu će igrati sa Španijom koja je 10:9 pobedila Mađarsku.

Samo je u prvih nekoliko minuta Grčka bila ravnopravan rival. U početku je odlično funkcionisala veza RanđelovićLazić da bi se od 2:2 razigrao se Dušan Mandić, uz odličnu odbranu ispred Mitrovića naša ekipa je stigla do sigurnog vođstva. U drugoj četvrtini je Manda postigo gol, imao dve asistencije i već sa 9:4 je pitanje pobednika bilo rešeno.

U drugom poluvremenu rutinski odrađen posao ali će poslednjih osam minuta da pamti Lazar Dobožanov koji je za sjajne odbrane dobio buran dugotrajan aplauz.

Više nego doibar start mada treba reći da Grci nisu bili u najjačem sastavu ali ova nova Srbija o tome ne razmšlja. Svaka pobeda dosta znači a duel sa Španijom koja je jača od Grčke će biti prava provera.

Za najboljeg igrača proglašen je Dušan Mandić.

– Nije bilo lako ali smo zasluženo pobedili. Već se okrećemo Španiji i biće to odlična utakmica, verujem pravi spektakl. imamo snage da odigramo kako treba, sigurno je da ćemo dati sve od sebe – rekao je Strahinja Rašović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter