0
Evrokupovi

FOTO: Eintracht Frankfurt @eintracht_eng/Twitter

TRAP MOŽE DA POLJUBI PREČKU: Ajntraht iznenadio Čekićare usred Londona! (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.22 u 23:19

Lajpcigov minimalac na ‘Red Bul Areni’!

U terminu od 21 čas odigrane su prve utakmice polufinala Lige Evrope. Spektakl na ‘London stadionu‘ publici su priredili fudbaleri Vest Hema i Ajnrtahta iz Frankfurta. Gosti iz Nemačke napravili su veliko iznenađenje pobedivši sa 1:2.

Bez obzira na rezultat koji stoji na semaforu, stiče se utisak da je domaćin bio kvalitetniji rival na večerašnjem susretu. Snažan otpor nemačke ekipe ‘slomio’ je favorizovane Čekićare.

Tek što je susret u prestonici Engleske počeo, Ansgar Knauf je već utišao ceo stadion. Samo 50 sekundi bilo je dovoljno gostima da zatresu mrežu Vest Hema. Zaspala je kompletna defanzivna linija domaćeg sastava, Pablo Fornals nije ispratio svog igrača, pa je Knauf nakon asistencije Rafaela Borea doneo vođstvo Ajntrahtu.

Odmah se Vest Hem bazirao na ofanzivu, ali gosti su bili izuzetno čvrsti i disciplinovani. Mučio se engleski velikan da probije kroz ‘zid’ u odbrani tima iz Bundeslige. Najlepša akcija u prvom poluvremenu viđena je u 14. minutu. Kombinacija na sredini terena, Antonio je odradio veliki posao, a zatim je lopta u prostor upućena za Džeroda Bouvena. On je prvi stigao do nje, savladao je Trapa, ali pogodio stativu.

Morao je domaćin u napad, ali brzonogi ofanzivci Frankfurta pravili su ozbiljne probleme nešto sporijim štoperima. Svaki kontranapad značio je uključivanje crvenog alarma u redovima Vest Hema. 

Centaršut sa levog boka, pa odličan skok Zume, prethodili su pogotku domaćina. Zuma je glavom poslao loptu na metar od gola, a na pravom mestu našao se fenomenalni Antonio.

Najbolju šansu za Nemce do kraja prvog dela igre propustio je Knauf, koji je pucao pored stative u 39. minutu. Udarac je bio iz neposredne blizine, a Areola ne bi imao šanse da je napadač Ajntrahta bio za nijansu precizniji.

Konačan rezultat postavljen je u 54. minutu! Đibril Sou je šutirao po zemlji, Areola je reagovao, ali lopta se odbila do Kamade koji se našao na pravom mestu i savladao nemoćnog čuvara mreže.

Pokušavao je Vest Hema da izjednači, ali nije imao sreće do kraja meča. Najbolju priliku za poravnanje rezultata Čekićari su propustili u drugom minutu sudijske nadokande. Džerod Bouven je sa 11 metara udaljenosti pogodio prečku. Kevin Trap je mogao da odahne, pošto makazice nisu donele slavlje domaćinu!

Revanš utakmica je na programu za sedam dana u Frankfurtu. 

Drugi polufinalni susret odigran je na ‘Red Bul Areni‘. Lajpcig je opravdao ulogu favorita protiv Rendžersa, ali uz napomenu da su gosti iz Glazgova namučili Nemce i još jednom skrenuli pažnju na kvalitet koji poseduju.

Diktirao je Lajpcig ritam utakmice, ali hrabo se škotski tim suprotstavio Nemcima. Jedini pogodak na susretu viđen je u samom finišu. Nakon udarca iz ugla lopta je napustila kazneni prostor. Na ivici šesnaesterca našao se Anhelino, koji je poslao pravi projektil u mrežu gostujućeg sastava.

Rezultat je i dalje aktivan za obe strane, pa se velika borba u Glazgovu uopšte ne dovodi u pitanje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter