0
Ostali sportovi

Srbija - Island, Serbia - Iceland Women's EHF EURO 2022 Qualifyers Zrenjanin, Srbija 23.4.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

RUKOMETAŠICE SAZNALE POTENCIJALNE RIVALE: Srbija u četvrtom šeširu!

Objavljeno: 26.04.22 u 16:21

Izabranici Uroša Bregara izborile su plasman na EP!

Proteklog vikenda završene su sve kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo rukometašica koje će se od 4. do 20. novembra održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Selekcija Srbije je u direktnom duelu za plasman na EHF EURO 2022 izvojevala pobedu nad Islandom u Zrenjaninu i postala učesnik narednog kontinentalnog šampionata. Uoči žreba za Evropsko prvenstvo, koje je na programu 28. aprila 2022. godine u 17:00 časova u Ljubljani, šesnaest ekipa učesnica raspoređene su u četiri šešira. Rukometašice Srbije rivale će čekati iz četvrtog šešira, a nakon žreba biće poznate četiri grupe preliminarne faze takmičenja koje se odigravaju u Celju, Ljubljani, Skoplju i Podgorici.

Uz tri domaćina Evropskog prvenstva – Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore i aktuelnog šampiona Evrope, Norveške, učešće su putem kvalifikacija obezbedile sledeće selekcije – Hrvatska, Danska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Holandija, Poljska, Rumunija, Srbija, Španija, Švedska i Švajcarska.

Slede sastavi šešira:

PRVI ŠEŠIR – Noerveška, Francuska, Danska, Poljska
DRUGI ŠEŠIR – Holandija, Crna Gora, Mađarska, Švedska
TREĆI ŠEŠIR – Slovenija, Makedonija, Hrvatska, Nemačka
ČETVRTI ŠEŠIR – Španija, Rumunija, Srbija, Švajcarska

Četiri ekipe su već raspoređene u četiri preliminarne grupe takmičenja na Evropskom prvenstvuMađarska će igrati u grupi A u Ljubljani, Slovenija u grupi B u Celju, Severna Makedonija u grupi C u Skoplju i Crna Gora u grupi D u Podgorici.

Nakon takmičenja po grupama, glavna runda šampionata se igra u Ljubljani i Skoplju, a prestonica Slovenije biće domaćin i finalnog vikenda.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter