0
Domaći fudbal

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 18: Njegos Petrovic (R) of Crvena Zvezda in action against Samuel Castillejo (L) of AC Milan during the UEFA Europa League Round of 32 match between Crvena Zvezda and AC Milan at on February 17, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

NJEGOŠ PETROVIĆ U VELIKOM INTERVJUU ZA HOTSPORT: Tati sam obećao TOP 20 klubova Evrope, imamo veći pobednički mentalitet od Partizana! (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.22 u 11:37

Od Zvezde nema većeg pritiska, posle je sve lako.

Njegoš Petrović, višegodišnji fudbaler Crvene zvezde, koji je sa aktuelnim šampionom Srbije osvojio dve titule u Superligi Srbije, kao i sa mnogo uspeha nosio crveno-beli dres u Ligi Šampiona i Ligi Evrope, ekskluzivno za naš portal u opširnom intervjuu govorio je o tome kako izgleda put od Krupnja, preko Beograda pa sve do Andaluzije i Granade.

Kako si se privikao, kako su te saigrači prihvatili. Pričalo se Kaljari ili Granada, šta je uticalo na tvoju odluku?

„Mislim da sam se uklopio super isrkeno. Kada sam dolazio, moji planovi su bili da prvih šest meseci ulazim postepeno i privikavam se na sve. Gledao sam da negde od leta dam maksimum posle priprema. Dobio sam šansu protiv Valensije i iskoristio je stvarno super, bio sam najbolji igrač u timu od tada, imam tu standardnu poziciju, ide sve super“, rekao je Njegoš pa se potom nadovezao:

„Bio je peti dan priprema, dolazi mi menadžer, priča mi da je Kaljari poslao poruku. Zovem tada oca i pričamo o tome, a zatim me zvala i Granada. Rekao mi je tata da dobro razmislim o svemu, da je moja odluka. Išao sam po osećaju, želja mi je bila da igram u španiji, da naučim jezik, da živim tamo. Kroz mlađe kategorije sam igrao taj stil fudbala, samo sportski razlozi u suštini. Finansijski uslovi su zaista bili slični“. 

Fudbal-Uefa League Season 2020/2021
Crvena Zvezda v AC Milan
Guelor Kanga (L) celebrates after scoring a goal with Njegos Petrovic
Beograd, 19.02.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Igrali su tvoji sadašnji saigrači jako dobro prošle sezone, a sad to ne izgleda baš najbolje. Šta misliš da je razlog tome?

„Pa znaš kako, ja sam malo pričao sa igračima ovde, oni su imali dugo Dijega Martineza, tri godine, imali su ozbiljne rezultate. Na leto se promenilo sve, došao Karanka, novi trener, neki novi zahtevi, neki novi stil fudbala, to je ono što su igrači meni preneli. Nisu se uklopili u to, krenuli su baš loše, imali su dobre rezultate protiv dobrih ekipa. Nisu se uklopili, bili su nekako ispražnjeni, nisu navikli da na ovakvu situaciju, malo im je trebalo da se naviknu na ovu vrstu pritiska. Zvuči glupo, ali baš zbog tog pritiska, ja sam se dobro uklopio. Posle Zvezde nema nijednog pritiska koji može da te uspori“. 

Družiš li se sa nekim? Kako je na vas sveukupno utiče Molina, koji je u petoj deceniji a i dalje je besprekorno fizički spreman?

„Imam ovde redovno časove španskog, brzo učim, mene su prihvatili odlično, strašno je dobra atmosfera, baš sam se iznenadio. Milja me je prihvatio baš dobro kad sam došao, on je znao najviše engleski, sa njim sam popričao baš fino. Molina me baš oduševio, imali smo tri dana slobodno, on drugi slobodan dan, ja ulazim u teretanu, on u teretani. Idem na oporavak u led, a on vozi bajs u bazenu. Sve mi je jasno, kako i dalje igra na tom nivou. Oduševio me kao čovek, ali i kao profesionalac“.

Fudbal-Uefa League Season 2020/2021
Crvena Zvezda v AC Milan
Rade Krunic and Njegos Petrovic (L)
Beograd, 19.02.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Na konstataciju da naivno gube utakmice Njegoš se složio.

„Iskreno da ti kažem, baš upravo to. Ja od kako sam došao, bilo je šest penala, u 11 utakmica, tri crvena smo dobili, stvarno neki naivni primljeni golovi iz polušansi. Svaku tu utakmicu smo imali po jednu, dve stopostotne šanse, na kraju nam se desi sve to. Za to što nismo imali sreće, nadam se će nam se to vratiti u nastavku“. 

Za neke buduće planove, u bližoj ili daljoj budućnosti, kao i da li vidi

„Stvarno sad kad pogledaš moju dosadašnju karijeru, prošao sam kroz mnogo toga, svako bi poželeo moj put u karijeri po mom mišljenju. Iz srednje ekipe u Srbiji odeš u najbolju ekipu na Balkanu, a posle toga u La Ligu. Sve je išlo kako mora, rekao sam tati, kad-tad videćeš igraću u 20 najboljih klubova na svetu. Sad kad će to biti, ne znam, ali biću tamo. Iskreno, što se tiče reprezentacije nikome ne treba da se oduzme mesto, ti momci su odradili savršen posao, svako ko je bio kroz te kvalifikacije zaslužuje da bude na Svetskom prvenstvu, pa se ne nadam pre Katara, a nakon svetskog ako budem igrao za klub, bože zdravlja, da budem u reprezentaciji“.

Fudbal-Uefa League Season 2020/2021
Crvena Zvezda v AC Milan
Njegos Petrovic and Diego Falcinelli (R)
Beograd, 19.02.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Kada je upitan da uporedi tempo u Španiji i u Evropi sa Zvezdom nije imao dilemu.

„Mnogo je jači tempo, nego u Srbiji, što je i normalno. Meni su mnogo značile te utkamice, Liga Šampiona je mogla da me ugasi skroz, ali ona mi je mnogo značila u karijeri, i to iskustvo iz Evrope sa Zvezdom pomoglo je da ne osetim tu razliku nivoa koliko sam mislio da ću osetiti. Više smo stajali defanzivno sa Zvezdom, to mi je padalo dosta fizički teže nego sad ovde, jedina utakmica koja mi je baš bila teška je protiv Sevilje, jer su vrhunska ekipa, sve osalo sam sebe iznenadio pozitivno kako sam izdržao“, potom je uporedio debi na Marakani i debi protiv Reala na Bernabeu:

„Zvezda-Mladost je daleko vreća trema. Mislim da je to iskustvo, mnogo sam posle Zvezde sazreo, iz tog razloga mislim da mi je to mnogo teže palo nego Real na Santijagu. Rekao sam sebi, uživaj, za ovo si radio ceo život, totalno sam bio opušten“.

 Ko je najteži rival sa kojim si se do sada susreo, koja ekipu bi izdvojio da vam je zadala daleko najviše problema?

„Najteži klub protiv koga sam igrao, to je Bajern Minhen. Nikad neću zaboraviti, kad je Kimih, u devedestom minutu na marakani, oni vode koliko su vodili (u tom momentu je bilo 0:6 za Bajern), a on trči da brzo izvede aut da bi mogli da daju sledeći gol. Najteži igrač protiv kog sam igro je Tijago Alkantara. Zato što sam se pored njega osećao toliko nemoćno. Čak nisam mogao da mu priđem, a ne da mu uzmem loptu. Toliko sam skapirao koliko moram da radim i bio sam šokiran“, kaže Njegoš a potom na pitanje koga bi izdvojio iz Superlige Srbije nastavlja:

„Što se tiče Superlige je verovatno Sale Marjanović iz Napretka“ – rekao je Njegoš nakon dugo razmišljanja.

 Koji je neki momenat, ili utakmica koju bi izdvojio kao nešto što ti je najdublje ustalo u sećanju?

„Omiljena utakmica mi je bila protiv Milana na Marakani, osećao sam se fenomenalno i super, tu utakmicu bih ti izdvojio. Ekipno smo odigrali neverovatno, meni je bilo lepše nego na San Siru. Baš sam se osećao potpuno ispunjeno posle te utakmice. Naravno da bih izdvojio taj gol protiv Genta u Belgiji, to mogu da izdvojim kao neki momenat koji će mi ostati najlepše urezan, ali najbolja utakmica je stvarno Milan na Marakani“.

Fudbal-Uefa League Season 2020/2021
Crvena Zvezda v AC Milan
Njegos Petrovic (R) and Rafael Leao
Beograd, 19.02.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Svoj prvi i za sada jedini nastup u LŠ je prokomentarisao kao nešto što mu nije ostalo u preterano dobrom sećanju.

„Fudbalski ne pamtim po dobrom je ta Liga Šampiona, mislim da sam onako, bio ubačen u vatru, ne u pravom trenutku, još uvek dete, nije bio pravi trenutak. Mislim da je to moglo da me fudbalski ugasi, malo je trebalo da padnem potpuno. Mislim da je razlika Crvena zvezda – Liverpul i CZV – Totenhem bila samo atmosfera u ekipi. Većina tima je delovala isto, ali mislim da je jedini razlog ta neka negativna atmosfera poslednja tri meseca do zimske pauze, igrali smo najlošije tada, u prvenstvu smo dobijali na snagu, to je bila jedna od lošijih Zvezda prošlih godina“.

Ko uzima titulu i zašto Zvezda?

„Zato što iskreno, poštujem Partizan, mngoo je prvenstvo zanimljvije zbog njih, više je strasti zbog te male bodovne razlike, mislim da se prvenstvo dosta više prati zbog neizvesnosti. Ipak, mislim da je Zvezda zaslužila da osvoji ligu jer smo ih pre svega pobedili u derbiju. Osećao sam da će da ispuste bodove i da će Zvezda da uzme titulu. Imamo malo veći taj pobednički mentalitet od Partizana, na nama je veći pritisak i zbog toga dajemo mnogo više nego što možemo da pružimo, taj mentalitet pobednički i karakter“. 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter