0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NEVEROVATNA PRIČA IZ ŠUMADIJE: Utakmica skraćena 43 minuta, ekipe dogovorile rezultat i ručak!

Objavljeno: 26.04.22 u 11:20

Čari domaćeg fudbala!

Pravi biser srpskog fudbala stiže iz Šumadijske okružne lige. Kako prenosi Sportski Žurnal, duel između Banje 1957 (kod Aranđelovca) i Mladog rudara 1954  (Bukovik) moraće ponovo da se odigra, jer je skraćena za čak 43 minuta igre.

Zbog čega je došlo do takve situacije objasnio je glavni arbitar meča, Luka Nikolić, u razgovoru za Sportski žurnal.

-Utakmica je odigrana u prijateljskom duhu, domaćini su igrali bez žara borbe. Igrači oba tima insistirali su da se utakmica ranije završi, kao i predstavnici obe ekipe, jer je takav dogovor obe ekipe, kao i da je dogovor bio da pobedi gostujuća ekipa. U Bukoviku je organizovana ručak za obe ekipe, kako za sudije, tako i za delegate, na kome nisam hteo da prisustvujem, zajedno sa kolegama. Uz konsultacije sa delegatom i sa njegovom saglasnišću skratio sam prvo poluvreme 20 minuta, a drugo 23 minuta. Ekipe nisu imale primedbe po završetku utakmice – napisao je Nikolić, a preneo Žurnal.

-Svestan sam naivnosti i lakomislenosti tek sada i iskreno se kajem. Nisam bio svestan posledica ovakve moje odluke. Godinama sudim i nikada nisam imao ovakvu situaciju – dodao je Nikolić.

Arbitar je dobio šest meseci zabranje suđenja, a poručio je da je bio izložen pritiscima od strane aktera oba kluba. Mladom rudaru je pobeda odgovarala, jer je sada mnogo bliži opstanaku u ligi. Utakmica je završena rezultatom 1:0.

Činjenica je da je Nikolić napravio grešku, ali nikako i da je on jedini krivac. Delegat Dragoljub Radanović iz Gornje Trnave prvo je upotpunio izjave sudije Nikolića, a  potom je  promenio iskaz i kazao da je ‘utakmica bila tvrda i takmičarska‘.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter