0
Košarka

FOTO: Boston Celtics @celtics/ Twitter screenshot

BOSTON ‘POČISTIO’ NETSE: Dončić srušio Jutu! (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.22 u 08:20

Velika uzbuđenja u halama širom Sjedinjenih Američkih Država!

Kada se pogleda sastav Bruklin Netsa, od ove ekipe se očekuje borba za šampionsku titulu. Planove kluba koji sa klupe predvodi Stiv Neš pokvarili su Boston Seltiksi! Slavna NBA franšiza slavila je u noći između ponedeljka i utorka sa 112:116, pa je  tako sa maksimalnih 4:0 u pobedama počistila Netse već u prvoj rundi plej-ofa.

Timski duh koji krasi Boston ponovo je viđen na delu. Seltiksi su kompaktni na terenu, atmosfera u timu je odlična, a to stvara ozbiljne poteškoće rivalima.

Kontrolisao je Boston igru tokom cele utakmice. Gosti su u svoju korist rešili tri deonice, a četvrta četvrtina je jedini period igre u kojem je Bruklin odneo mini trijumf.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkom sastava je Džejson Tejtum sa 29 postignutih poena, tri skoka i pet asistencija. Džejlen Braun je dodao 22 poena, osam uhvaćenih lopti i tri uspešna dodavanja.

U sastavu Bruklina istakao se Kevin Durent sa 39 poena, sedam skokova i devet proigravanja koja su se završila poenima saigrača. Set Kari je ubacio 23, a Irving 20 poena.

Daleko neizvesnija borba za prolaz u narednu fazu vodi se između Dalasa i Jute. Maveriksi su u petom duelu razbili rivala sa 102:77 i tako poveli sa 3:2 u trijumfima.

Pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje. Dalas je dominirao pred više od 20 hiljada domaćih navijača.

Luka Dončić se izdvojio kao glavni krivac za poraz Jute! Slovenac je ubacio 33 poena, uz 13 skokova i pet asistencija. Skromnu priliku da zaigra dobio je i Boban Marjanović. Bivši centar Crvene zvezde nije uspeo da se upiše u strelce, a pokupio je jedan skok.

Džordan Klarkson je pogodio 20 poena za poraženi sastav, dok ga je Rudi Gober pratio sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 11 skokova.

Toronto Raptorsi su produžili seriju! Ekipa iz Kanade napravila je brejk savladavši Filadelfiju sa 88:103. Raptorsi su od 0:3 uspeli da se vrate na 2:3 u pobeda. Paskal Siakam je vodio tim do trijumfa sa 23 poena, 10 uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter