0
Evrokupovi

FOTO: UEFA Champions League/Twitter

JEDNA REČ – SPEKTAKL: Jel može bolji fudbal od ovog – Siti dao četiri gola Realu, a zahvaljujući Benzemi i dalje ima nade za španskog velikana! (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.22 u 22:54

Sjajan fudbal se igrao na ‘Etihadu’.

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida odigrali su večeras prvi polufinalni meč Lige šampiona, u kom je pobedila ekipa Pepa Gvardiole rezultatom 4:3.

Ljubitelji fudbala mogu biti zadovoljni, pošto su igrači ove dve ekipe prikazali sve ono najbolje što se može videti na jednoj fudbalskoj utakmici – spektakularni golovi, sjajni potezi, vrhunski driblinzi i još bolje asistencije.

Domaćin je otvorio meč na najbolji mogući način, pošto je već u drugom minutu Marez sjajno uposlio De Brujnea koji je glavom zatresao protivničku mrežu i doveo svoj tim u vođstvo.

Nije se dugo čelalo na drugi pogodak Sitija, već u 11. minutu Žezus se upisao u strelce, a De Brujne se ovog puta našao u ulozi asistenta.

Zavladala je panika u redovima Real Madrida, gostujući fudbaleri nisu mogli da zamisle ovakav početak meča, ali uspeli da se konsoliduju u smanje prednost na 2:1. U 33. minutu Karim Benzema je još jednom pokazao zbog čega je jedan od najboljih napadača na svetu.

Mendi je u poslao jedan centaršut u protivnički šesnaesterac, iako napad nije obećavao, francuski golgeter se fenomenalno snašao, šutirao iz prve i matirao Edersona.

Iako su navijači smatrali da će tempo igre značajno opasti u drugom poluvremenu, igrači evropskih velikana su nas sve šokirali. U drugih 45 minuta viđena su još četiri pogotka, a prvi se desio već u 53. minutu kada je Foden povećao prednost svog tima na 3:1.

Dva minuta kasnije, Vinisijus ponovo vraća svoj tim na jedan gol zaostatka. Oslobodio se Fernandinja sjajnim potezom, i to bez lopte, da bi potom bez većih problema krunisao akciju.

Šanse su se od tada ređale kao na traci, samo je bilo pitanje trenutaka kada će pasti naredni gol. A to se dogodilo u 74. minutu, kada je četvrti gol za engleski tim postigao Bernardo Silva.

Iznenađenjima nema kraja, zbog ovakvih stvari je ovo posebna igra. Kada su se mnogi nadali da je utakmica u potpunosti gotova, Real se ponovo vratio u život. Ovog puta, sa ‘bele tačke’. Lopta je pogodila Laporta u ruku, a glavni sudija u toj situaciji nije imao dileme. Odgovornost na sebe je preuzeo niko drugi, već Karim Benzema i uradio ono što se od njega očekuje – da postigne gol.

Prednost na revanš u prestonicu Španije za osam dana nosi engleski tim, ali pitanje je koliko su zadovoljni u Mančesteru konačnim ishodom, s ozbirom da su tri puta imali dvostruku prednost.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter