0
Domaći fudbal

FOTO: Radnički KG

RADNIČKI OČEKUJE DVA BITNA DUELA, LALATOVIĆ JASAN: ‘Ne idemo sa ‘belom zastavom’ u Lučane!’ (VIDEO)

Objavljeno: 25.04.22 u 21:22

Paklenu sedmicu, u kojoj ih očekuju dve izuzetno teške utakmice na strani, fudbaleri Radničkog 1923 otvaraju sutrašnjim gostovanjem lučanskoj Mladosti u okviru 3. kola plej-aut faze Linglong Tajer Super lige Srbije.

Za Kragujevčane ovo gostovanje dolazi u prilično delikatnom trenutku, nakon neočekivanog poraza od Kolubare na “Čika Dači”, koji je izabranicima trenera Nenada Lalatovića zakomplikovao situaciju vezanu za opstanak u najvišem rangu takmičenja.

Idemo u goste jednoj od najkvalitetnijih ekipa u plej-autu, kojoj je, po mom mišljenju, mesto u plej-ofu. To je ekipa koja u svojim redovima ima iskusne superligaške igrače, koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Odlični su u tranziciji, konstantno napadaju prostor i jako su dobri u duel igri. Za nas ova utakmica dolazi u ne baš idealnom trenutku, s obzirom na nedavni poraz od Kolubare, ali mislim da su se moji igrači dozvali pameti i da nam se greške iz prethodne dve utakmice neće ponoviti. Biće sigurno teško suprotstaviti se ekipi takvog kvaliteta kao što je Mladost, ali svakako da u Lučane ne idemo sa “belom zastavom”, već sa namerom da damo sto odsto svojih mogućnosti kako bismo ostvarili što je moguće bolji rezultat, a to je sve osim poraza – poručio je Lalatović pred put u Lučane.

FOTO: Radnički KG

I pored teškog rasporeda u poslednjih pet kola plej-auta, strateg kragujevačkog superligaša je optimista i smatra da će njegov tim kroz baraž uspeti da zadrži mesto u elitnom rangu takmičenja.

Imamo zaista paklen raspored u preostalih pet kola i sigurno da će nam uz igrački kvalitet, koji definitivno posedujemo, trebati i određena količina sreće kako bismo opstali u ligi. Ja verujem da će ova ekipa, koja u svojim redovima ima igrače takvog kvaliteta i iskustva kao što su Nemanja Tomić, Marko Mirić, Vojo Ubiparip, uspešno izneti teret sezone do kraja i da ćemo na kraju putem baraža izboriti opstanak u ligi – dodao je Lalatović.

Kragujevčane za prethodno gostovanje u Lučanima vežu jako lepe uspomene. Bila je to neverovatna utakmica, u kojoj su Lučanci dominirali i stvarali šanse, ali su na kraju Šumadinci pogotkom Marka Mirića u sudijskoj nadoknadi vremena upisali tri boda na povratničkoj premijeri u superligaškom društvu.

Iskusni Nemanja Tomić nije bio deo ove nezaboravne fudbalske predstave na stadionu u Lučanima, pošto se svojim saigračima priključio nešto kasnije, ali svakako veruje da je njegova ekipa u stanju da ponovi ovaj scenario i vrati se u Kragujevac sa vrednim bodovima.

FOTO: Radnički KG

Nenad Lalatović prokomentarisao je i kaznu koju je Disciplinska komisija FSS izrekla Nedeljku Piščeviću zbog starta nad fudbalerom Radnika Vukom Mitoševićem, koji je tom prilikom teže povređen. Piščević je kažnjen sa šest utakmica suspenzije i biće na raspolaganju treneru Lalatoviću tek za eventualne mečeve baraža.

Prvo bih napomenuo da je Vuk Mitošević igrač koga izuzetno cenim i poštujem. Jako mi je jako žao zbog toga što mu se dogodilo i želim mu brz oporavak. Sigurno da i sam Vuk zna da Piščević nije imao nameru da ga povredi. Jednostavno, loš teren je učinio svoje, Piščević je u momentu kada je startovao i izbio loptu izgubio ravnotežu i seo Mitoševiću na nogu, bez ikakve želje da povredi. Da se kojim slučajem Piščević zatrčao i namerno uklizao, da je udario Mitoševića sa leđa, onda bi ovakva kazna bila apsolutno primerena. Ovako, s obzirom da nije bilo namere, mislim da je kazna možda i malo previsoka – smatra šef struke Šumadinaca.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter