0
Evropske lige

BELGRADE, SERBIA - SEPTEMBER 04: Aleksandar Mitrovic of Serbia reacts during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Luxembourg at Rajko Mitic stadium on September 4, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

NEMA MU RAVNOG: Aleksandar Mitrović je igrač sezone u Čempionšipu (FOTO)

Objavljeno: 25.04.22 u 08:51

Kruna za sjajne partije.

Iako nije bilo nikakve dileme, sada je i zvanično – Aleksandar Mitrović proglašen je za najboljeg igrača engelskog Čempionpiša u sezoni 2021/2022.

Za izbor srpskog napadača glasali su treneri, novinari i navijači, a priznanje je dobio na gala večeri koja je održana u Londonu.


Uz Mitrovića, kome je ovo najbolja sezona u karijeri, u najužem izboru su bila još dvojica igrača. Napadač Bornmuta Dominik Solanke koji je drugi strelac divizije sa 24 postignuta gola i Mitrovićev saigrač Hari Vilson koji ove sezone ima 14 asistencija uz deset postignutih golova.

Odluka o izboru je bila očekivana, posle 41 gola koliko je Mitrović postigao u ovoj sezoni drugog ranga engleskog fudbala. Bivši igrač Partizana je predvodio svoj tim do povratka u Premijer ligu, a ukoliko na poslednje tri utakmice šampiona postigne još dva gola, mogao bi da postane apsolutni rekorder po broju golova u jednoj sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter