0
ATP

FOTO: Twitter/@bcnopenbs

FENOMENALNI ALKARAZ NAKON NOVE TITULE: Za mene granice ne postoje, ne želim da dodirnem nebo!

Objavljeno: 25.04.22 u 15:16

Španac je nestvaran!

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je još jednu titulu, drugu u karijeri, a ovaj put je bio bolji od sunarodnika Pabla Karenja Buste u finalu turnira u Barseloni, a rezultat je bio i više nego rutinskih 6:3, 6:2. Ipak, momak iz Mursije je kao i do sada, realan i iskren kada daje izjave nakon velikih pobeda, ali samopouzdanja ne fali

„Za mene nema granica, ne želim da ih postavim. Želim da nastavim da igram na ovom nivou, i ako nastavim ovako, imam zaista mnogo načina kako da napredujem. Pre svega, želim da nastavim da uživam na terenu, ne želim još da dodirnem nebo“, kaže Alkaraz.

Otkrio je i šta ga motiviše.

„Pokušavam da slučam tu melodiju pre svakog duela. Motiviše me. Kad slušam muziku, setim se filma i tog neverovatnog borbenog duha Rokija. Pokušavam to iskustvo da prenesem u svaki meč, to mi daje snagu“, dodao je Karlos.

Alkaraz je najmlađi igrač u najboljih deset još od Rafaela Nadala pre gotovo dve decenije.

„Uvek sam bio normalan momak. Slava me ne plaši, uvek ću biti isti, neću se menjati kao ličnost. Srećan sam što znam da sam u Top 10 sa 18 godina i što sam to uradio istog datuma kao i moj idol Rafa Nadal, to je impresivno“, zaključio je Alkaraz.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter