0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

NOVAK NIJE MOGAO PROTIV RUSA I UMORA: Đoković posle velike borbe ostao bez deceniju čekanog pehara na Srbija openu

Objavljeno: 24.04.22 u 16:38

Prvi reket sveta Novak Đoković poražen je u finalu Srbija opena.

Đokovića, koji je bio postavljen za prvog nosioca turnira, savladao je drugi nosilac, a osmi na ATP listi, Andrej Rubljov, u tri seta – 6:2, 6(4):7, 6:0.

Novak je propustio priliku da pred domaćom publikom osovji trofej na Srbija openu, koji je poslednji put podigao pre ravno deset godina. U međuvremenu, on je osvojio Beograd open, prošle godine. Srpski teniser je pružio dobru partiju, ali nije uspeo da izađe na kraj sa premorom koji je bio vidljiv. Imao je Novak svoje šanse, ali ih nije iskoristio, te je pobedu u njihovom drugom međusobnom okršaju odneo Rus.

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS)
Beograd, 24.04.2022.
foto: Starsrport/Serbia Open

Na početku meča viđena je velika borba, a ključnu razliku ruski teniser napraivo je sredinom ovog dela igre. Prvi brejk je napravio u petom gemu, a onda još jedno u sedmom čime je stigao do prednosti u finalu. Drugi set je bolje počeo za Novaka, Srbin je stigao do brejka u drugom gemu, ali je na isti način već u narednom uzvratio Rus. Tada kreću problemi za Novaka. Teško se kretao Đoković usled velike potrošnje, ali je i pored toga ostao na nogama, ali je propustio pet prilika za brejk. Drugi set je otišao u taj-brejk, koji je pripao Novaku. Nakon drugog seta, i jedan i drugi su otišli u svlačionicu, kako bi se okrepili, ali to nije pomoglo. Novak nije imao ni trunke energije posle pauze, te je prvi put u karijeri u trećem setu poražen sa 6:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter