0
Ostali sportovi

Srbija - Island, Serbia - Iceland Women's EHF EURO 2022 Qualifyers Zrenjanin, Srbija 23.4.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

JOVANA STOILJKOVIĆ: ‘Odlično se slažemo, imamo fantastičnu atmosferu u ekipi. Bodrimo se međusobno!’

Objavljeno: 24.04.22 u 14:05

Veliko slavlje!

Rukometašice Srbije su odličnom partijom u odlučujućem meču kvalifikacija savladale Island sa 28:22 (19:15) u Zrenjaninu i obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo koje se od 4. do 20. novembra 2022 održava u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Odlučno je naša selekcija krenula od starta da u direktnoj borbi za plasman na Evropsko prvenstvo da savlada Island i obezbedi učešće na sledećem velikom takmičenju, nedelju dana nakon što su rukometaši u baražu savladali Sloveniju i plasirali se na SP.

Srbija je u završnici prvog poluvremena stekla četiri gola prednosti, da bi odličnim startom u nastavku napravila šest golova razlike i nezaustavljivo krenula ka trijumfu. Izuzetnu partiju je imala Jovana Risović, koja je sa 14 odbrana ulila sigurnost ekipi i zaustavljala sve pokušaje Islanđanki da se vrate u meč, dok je napad Srbije predvodila Jovana Stoiljković sa 7 pogodaka.

-Bila je ovo veoma važna utakmica, pa smo samim tim i imale veliki pristisak. U prvom poluvremenu iako smo malo lošije igrale odbranu, ipak smo imale dobar rezultat i bile u vođstvu. Kako je vreme prolazilo uspele smo da se opustimo i idemo ka rezulattu koji nam je išao u korist i vodio ka pobedi.

Ka pobedi je vodila i zajednička energija ekipe, timski dih i ponovo velika podrška sa tribina Kristalne dvorane.

– Odlično se slažemo, imamo fantastičnu atmosferu u ekipi. Bodrimo se međusobno, igramo jedna za drugu i to nam daje dodatnu snagu i eneriju. Fantastična publika u Zrenjaninu, koja nas podržava svaki put kada igramo ovde pruža nam dodatni vetar u leđa da uživamo u utakmici, u igri i zahvaljujući tome došli smo do ove veoma važne pobede – istakla je Jovana Stoiljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter