0
Auto Moto

(191118) -- SAO PAULO, Nov. 18, 2019 (Xinhua) -- Red Bull Racing's Formula One driver Max Verstappen of the Netherlands reacts during the awarding ceremony after the Formula One Brazilian Grand Prix in Sao Paulo, Brazil, on Nov. 17, 2019. (Xinhua/Xin Yuewei)

FORMULA 1: Ferštapen dominirao, Red Bul uzvratio udarac Ferariju (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.22 u 18:15

Maks Ferštapen pobednik je trke Formule 1 za Veliku nagradu Emilije Romanije.

Do trijumfa na četvrtoj trci ogodišnje sezone najbržeg karavana na svetu on je stigao za tek 16 sekundi ispred klupskog kolege Serhija Peresa, čime je kompletiran trijumf Red Bula na stazi ‘Enco i Dino Ferari’.

Ferštapenu je ovo drugi trijumf u sezoni, a Bikova prva dvostruka timska pobeda, dok je Holanđanin 22. put slavio u karijeri. Pored vozača Red Bula, mesto na postolju je zauzeo i vozač Meklarena Lando Noris, koji je stigao na cilj 18 sekundi iza Meksikanca.

Trku je obeležilo sjajno izdanje aktuelnog prvaka, ali i loš dan za vozače Ferarija, Karlosa Sainsa i trenutno vodećeg u generalnom plasmanu Šarla Leklera. Lekler je zbog okretanja ispustio mesto na poziciji pa je šesti prošao kroz, dok je Sains trku završio u prvom krugu.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Lekler, ali je njegova prednost smanjena i sada ima 86 bodova, Ferštapen je drugi sa 59, a prati ih Peres koji ima 54.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 8. maja prvom trkom za Veliku nagradu Majamija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter