0
Domaći fudbal

goalkeeper Nemanja Stevanovic Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Partizan Beograd, 16.04.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

OVO ĆE ODJEKNUTI JAKO: Stevanović o nepravdi u Partizanu – ‘Dokazao sam da ne mogu da me unište!’

Objavljeno: 23.04.22 u 13:52

Morao je da prođe trnovit put.

Svojim sjajnim intervencijama Nemanja Stevanović je uspeo da u drugom delu sezone ubedi Aleksandra Stanojevića da zaslužuje da se češće nađe među stativama, a nedavno je na veliku radost navijača produžio ugovor sa klubom iz Humske ulice.

U razgovoru za ‘Sportski žurnal’, 29-godišnji čuvar mreže otkrio je da želi da završi karijeru u Partizanu.

Želim da završim karijeru u Partizanu, to ljudi u klubu znaju. Voleo bih da svake godine igramo evropsko takmičenje, to je veliki uspeh – kazao je golman crno-belih.

Stevanović je napravio veoma lepu karijeru, a velike zasluge pripadaju Milanu Ševu, legendi Rada.

– Na Banjici živa vatra seva, nema boljeg od Milana Ševa! Ostavio me je u Radu, učio i u BASK-u, Čukaričkom. Sve što znam je, maltene, zahvaljujući njemu. U Partizanu sam s Jovšićem nadogradio neke stvari.

Nemanja Stevanovic Crvena Zvezda – Partizan, derbi, derby, Superliga, Super Liga Srbije16.4.2022. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Stevanoviću nije išlo sve kao po loju, morao je da prođe trnovit put kako bi sebi obezbedio mesto među stativama.

Ni u jednom klubu po dolasku nisam stao na gol?! Kada je trebalo da branim u Drini iz Zvornika, ćale od drugog golmana dolazio je s kombijem da nas vozi na utakmice! U Radu – opet je bilo muke, u BASK-u, takođe. U Čukaričkom dobro, branio je Borivoje Ristić, dobar golman, njega sam zamenio, kasnije došao u Partizan. U Humskoj trnovit put, nepravdi od nekih trenera, prepoznaće se sami – rekao je Stevanović i dodao:

– To me je inspirisalo i povećavalo inat da ne može niko da me pobedi. Ponizi! Više sam davao na treninzima i utakmicama, dokazao da ne mogu da me unište. Uvek ću da budem jači od njih.

Nepravda je ono što ga najviše boli.

Nepravda! Eto, kad sam u Partizanu, posle finala Kupa i pobede nad Crvenom zvezdom pola godine bio sam u drugom planu i morao na pozajmicu u Rad, sa svega 11 bodova?! Bilo ih je i kasnije, ali…

Stevanović se osvrnuo na prethodni večiti derbi, u kom gotovo da nije imao ‘posla’.

Voleo bih da svaku utakmicu budem bez posla. Odigrali smo fenomenalno, Zvezda je uputila samo jedan, bezopasan šut. Dominirali smo, prvo poluvreme pogotovo. Verujem da možemo da osvojimo titulu, bitno je da uradimo ono što je do nas – savladamo sve do kraja. Ono što nije… Da li će da bude regularno, to već ne možemo da utičemo. Svi protivnici su teški, bilo bi lepo da Zvezda sve ne pobedi.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter