0
Košarka

FOTO: OKC THUNDER/ Twitter

IZJAVA POKUŠEVSKOG ĆE ODUŠEVITI NAVIJAČE CRNO-BELIH: ‘Odmalena navijam za Partizan, pričao sam sa Pešićem’

Objavljeno: 23.04.22 u 09:55

Mladi košarkaš bio je gosto Jutarnjeg programa na RTS-u.

Aleksej Pokuševski se nakon okončane NBA sezone nalazi u Srbiji, pošto je od kluba dobio zeleno svetlo da praznike provede u domovini. Košarkaš Oklahome je bio gost Jutarnjeg programa na RTS-u, gde je pre svega govorio o tome šta mu je nedostajalo ovih godinu dana u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Znači mi puno, psihički da se odmorim, pošto je NBA sezona dosta dugačka i puno utakmica ima, tako da mi prija odmor uz maminu i bakinu kuhinju. Uglavnom su tu drugari koji nisu povezani sa košarkom i porodica sa kojom ću provesti praznike, rekao je Pokuševski.

On je potom upitan i o odnosu sa Partizanom i da li mu nedostaje što nije nosio crno-beli dres.

– Od malena navijam za Partizan kao i cela moja porodica. Pratim, iako je vremenska razlika ta koja mi to otežava, ali pratim rezultate i stvarno sam srećan kada pobeđuju i kada su uspešni. Bio sam na utakmici protiv Burse i uživao sam, zahvalan sam Partizanu na tome.

Pokuševski je zadovoljan igrama u Oklahomi.

– Za sada mi je jako važan napredak, da budem svake sezone što bolji, uvek može bolje, bitan mi je napredak, da iskoristim ovo sledeće leto da se pripremim dobro. Mlad smo tim, nismo najbolji u ovom trenutku, ali bolji u odnosu na prošlu sezonu. Treba vremena da se naučimo jedni na druge i da budemo što bolji i bolji, rekao je on pa dodao:

– Imam još sledeću sezonu, pred početak ove moram da potpišem ugovor za narednu sezonu. Imam još vremena da radim i postanem bolji igrač u Oklahomi i da im se odužim za to što su me draftovali.

Mladi košarkaš je istakao i da mu je Nikola Jokić mnogo pomogao prve sezone u Oklahoma Siti Tanderima.

– Bilo je ove prošle par situacija gde smo igrali jedni pored drugog. Uglavnom su oni bili bolji… Lepo je igrati protiv njih, to su igrači o kojima si sanjao do pre par godina da igraš protiv njih i gledao ih na televiziji. Ima podrške, komplimenata, lepih reči, to dosta pomaže dok smo tamo. Jokić mi je pomogao prve sezone sa samo par reči.

Pričao je i sa selektorom Svetislavom Pešićem, ali nije mogao da otkrije da li će zaigrati za Srbiju.

– Imali smo večeru u Oklahomi, proveli smo se i ispričali. Dugo je leto pred nama, nismo odlučili ništa još. Postoji mogućnost da zaigram, rekao je Pokuševski.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter