0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-SEMI FINAL-Novak Djokovic (SRB) v Karen Khachanov (RUS) Beograd, 23.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

ĐOKOVIĆ SREĆAN ZBOG USPEHA: Prava forma je jako blizu, politike uvek ima u sportu!

Objavljeno: 23.04.22 u 20:42

Nakon pobede nad Hačanovim!

Novak je obezbedio plasman u finale Serbia Opena tako što je pobedio Karena Hačanova sa 2:1 u setovima. Srbin je još jednom pokazao kakvu psihu ima, pošto je i danas uspeo da uzme stvari u svoje ruke i preokrene rezultat. Na konfereciji za medije je izneo svoje zaključke.

„Uslovi su bili drugačiji, podloga, nadmorska visina… Nika nismo igrali na ovoj podlozi. U finalu dajete maksimum, sve što vam je ostalo u rezevroaru. Andrej je jedan od najuspešnijih igrača poslednjih godina, ima kontinutet u Top 10. Traži da kontroliše tok meča. Znam šta mi je činiti. Pričao sam sa Goranom o taktici. Nadam se i boljem početku, neka bolji pobedi,“ istakao je Novak, koji je sva tri meča u Beogradu dobio nakon što je prvi set izgubio.

„U svim mečevima dobro sam osećao loptu. Dobro sam servirao, diktirao igru, drugi i treći set je bio dobar. Svaka pobeda mi je važna. Sjajna podrška mi je dala motiv da igram najbolji tenis i borim se do kraja. Sve sam bliže željenoj formi.“

Sve mečeve je dobio u tri seta, pa se osvrće i na to.

„To nije bio plan, gledam uvek da meč dobijem u dva. Nosite se s onim što imate na terenu i gledate da se izvučete. Uzimajući u obzir manjak mečeva, dobro je što sam igrao sve u tri seta. Fizički sam dobro, samouvereniji sam. Uvek može mnogo bolje, ali na dobroj sam putanji. Sutra me očekuje najteži meč turnira. Hvala mu što je došao u Beograd, ne treba to zaboraviti ni njemu ni Karenu. Ipak smo najniža kategorija turnira, ali izabrali su nas pre Barselone, to nam puno znači za organizaciju turnira“.

Ističe važnost turnira u beogradu.

„Stalo mi je da ovaj turnir živi i da ima sportsku pažnju u regionu. Pored Umaga, jedini je turnir iz 250 koji imamo u regiji. Napredak u odnosu na prošlu godinu je veliki. Manje je restrikcija, nema korone. Predivno je videti pun stadion. U 110 zemalja sveta nas vide. Biće u nedelju fešta za publiku, očekujem pune trinine.“

A o Vimbldonu i zabrani Rusima i Belorusima kaže sledeće.

„Kada kažem politika, ima je u sportu. Rukovodeća tela i organizacije, strukture su tu. Politika je generalan termin. Ne valja kada se politika na višem nivou meša u naš sport. Stojim pri onom što sam rekao, nema potrebe za suspenzijom sportista, posebno tenisera. Ne vidim kako oni doprinose bilo čemu što se dešava u ratu. U tenisu imamo pravilo da nema diskriminacije: Pravilo je da se igra po renkingu, ne nacionalnosti. Vimbldon je to prekršio. ATP i PTPA su izašli sa izjavama, a ja sam to podržao,“ naglasio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter